A cég idén eddig több mint kétszer annyit permetezett mint egy évvel korábban, pedig a kései fajtákat csak szeptember végén, október elején kezdik szüretelni. „Úgy gondolom, hogy az idei év próbára tette a tudást és a bioborászokat is. Rendkívül párás időszak volt, folyamatosan esett, a hőmérséklet napközben felment, nehéz volt permetezni, de úgy gondolom, hogy sikerült megbirkóznunk a feladattal. Természetesen vannak olyan szőlőfajták, amelyek kiválóan vizsgáztak, úgy több rezisztens szőlővel is kísérletezünk, amelyek gyakorlatilag makulátlanul vészelték át az eddigi időszakot. De azt is el kell mondani, hogy amelyek érzékeny fajták, azokat nagyon nehéz volt megvédeni. Gyakorlatilag folyamatosan kellett védekezni, először is a lisztharmat, most meg a peronoszpóra ellen” – mondta a Hír TV-nek Hárs József, a pincészet tulajdonosa.
Gazdaság
Próbára tette az idei időjárás a bioborászokat
2014. augusztus 10., vasárnap 12:16 | Frissítve: 2014. augusztus 10., vasárnap 13:28
| KK