2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Gazdaság

Próbára tette az idei időjárás a bioborászokat

A Pécsi borvidékhez tartozó Szajkon bioborokat állít elő a Hárs Pincészet. A bioborkészítés alapkövetelménye, hogy csak rézzel és kénnel szabad permetezni.

A cég idén eddig több mint kétszer annyit permetezett mint egy évvel korábban, pedig a kései fajtákat csak szeptember végén, október elején kezdik szüretelni. „Úgy gondolom, hogy az idei év próbára tette a tudást és a bioborászokat is. Rendkívül párás időszak volt, folyamatosan esett, a hőmérséklet napközben felment, nehéz volt permetezni, de úgy gondolom, hogy sikerült megbirkóznunk a feladattal. Természetesen vannak olyan szőlőfajták, amelyek kiválóan vizsgáztak, úgy több rezisztens szőlővel is kísérletezünk, amelyek gyakorlatilag makulátlanul vészelték át az eddigi időszakot. De azt is el kell mondani, hogy amelyek érzékeny fajták, azokat nagyon nehéz volt megvédeni. Gyakorlatilag folyamatosan kellett védekezni, először is a lisztharmat, most meg a peronoszpóra ellen” – mondta a Hír TV-nek Hárs József, a pincészet tulajdonosa.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!