2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Gazdaság

Pozitív változás történt az ingatlanpiacon

Élénkült az ingatlanpiaci forgalom júliusban. Szakértők szerint viszont még mindig csak nagy árengedményekkel lehet eladni a lakásokat és családi házakat. Vidéken az áralku akár 15 százalék is lehet.

A szakértők úgy számolnak, a fővárosi lakások többségét átlagosan 6 százalékos árengedmény után veszik csak meg.

Árat emelni tehát egyelőre nem érdemes. Annak ellenére sem, hogy nyár eleje óta folyamatosan nő az érdeklődők száma. Júliusban például 5 százalékkal több ingatlan cserélt gazdát, mint júniusban. „Nem számottevő az a portfólió, ahol a bedőlt lakáshitelek miatt értékesítik az ingatlant. Ezt kerülete válogatja. Budapesten 10 százalék, vidéken, illetve az agglomerációban akár még kevesebb” – fogalmazott Prostyák Rajmund ingatlanpiaci szakértő.

2013-ra 90 ezer körüli adásvétel várható. Ez minimális elmozdulás a tavalyihoz képest. Jövőre már bizakodóbbak lehetünk a lakáspiacot tekintve, de a fellendülés nagyon lassan indul be.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Az összes magyar üzletét bezárja a Libri december 24-én. A cég ezzel akar hozzájárulni a munkatársai ünnepi kikapcsolódásához - írja a Világgazdaság.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!