2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

Potápi: A vidéken élők körülményeit javítják a TOP-beruházások

A vidéken élők körülményeit javítják a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) beruházásai - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára pénteken a Tolna megyei Zombán.

  • Potápi: A vidéken élők körülményeit javítják a TOP-beruházások

Potápi Árpád János, aki a település országgyűlési képviselője is, a község vízelvezető rendszerének kiépítését célzó projekt záró rendezvényén hozzátette: Tolna megyébe csaknem 28 milliárd forint TOP-támogatás érkezett, amelyből a dombóvári választókerületbe 8,5 milliárd forint jutott.

A forrásokat olyan beruházásokra fordították, amelyek az érintett településen élők komfortérzetét javítja. Többek között iskolákat, óvodákat, művelődési házakat újítottak fel, háziorvosi rendelőket, községházákat korszerűsítettek.

A politikus megjegyezte: Tolna megyében Bonyhádon és környékén a leggyorsabb a gazdasági növekedés, és ennek szerves része Zomba. A község közintézmények napelemekkel felszerelésére 28 millió, egészségügyi intézmények korszerűsítésére 58 millió, útfelújítására 15 millió, az iskolai játszótérre 2,5 millió forintot kapott, és az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program 5 pályázatán összesen 515 millió forintot nyert el.

A mostani beruházás jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy biztonságosabbá váljon a település, mivel a hirtelen lezúduló csapadék korábban többször elöntötte a zombai házakat - hangsúlyozta az államtitkár.

Fehérvári Tamás (Fidesz-KDNP), a Tolna megyei közgyűlés elnöke egyebek mellett arról beszélt, hogy a megyei TOP-forrásokat teljes egészében elnyerték a pályázó önkormányzatok, sok projekt pedig további forrásra vár.

Szűcs Sándor, a település Fidesz-KDNP-s polgármestere elmondta: a projekt kiemelt jelentőségű a 2000 lakosú Zomba számára, mivel olyan rendszert sikerült létrehozni, amely völgytelepüléseken képes elszállítani a csapadékvizet. A TOP 237 millió forintos támogatásból 1848 méter szilárd burkolatú vízelvezető árkot, 677 méter külterületi vízelvezetőt és egy 960 köbméteres záportározót építettek.

 

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!