2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

Patai: El kell jutni a szabadságharctól a kiegyezésig

Nem egyeztetnek a bankok a tranzakciós illeték áthárításáról – nyilatkozta az Origo internetes portálnak a bankszövetség elnöke.

Patai Mihály szerint ez a kérdés október–novemberben, a számítástechnikai rendszerek átállításakor kerülhet napirendre. A bankár ugyanakkor hangsúlyozta: csodára nem lehet számítani, a bankszektor további veszteségeket nem tud vállalni. A készpénzforgalom visszaszorítását ugyanakkor a pénzintézetek is támogatják.

A Magyar Bankszövetség elnöke kitért az interjúban arra is, hogy folyamatosan egyeztetnek a kormánnyal, és Matolcsy György az első olyan miniszter, aki már harmadik éve kézben tudja tartani az államháztartást. A bankár ugyanakkor úgy látja: ahhoz, hogy az IMF-fel való megállapodás valódi kormányzati szándék legyen, a gazdaságpolitikának el kell jutnia a szabadságharctól a kiegyezésig.

További 30 milliárdot hozhat a tranzakciós illeték

Nemcsak a bankautomatákból, hanem a bankfiókokból való készpénzfelvételre is vonatkozhat a megemelt tranzakciós illeték. A Napi Gazdaság szerint a 3 ezrelékes adó a valutában történő kifizetésekre is érvényes lehet majd, mivel egyes hazai bankok is működtetnek eurócímleteket kiadó automatákat. Készpénzfelvételnek minősül a postai kártyás befizetés is. A nemzetgazdasági tárca 30 milliárd forint bevételre számít jövőre a megemelt tranzakciós illetékből.

Egy olyan állam, amely nem tudja rendben tartani a pénzügyeit, rá lesz kényszerítve, hogy szolgai módon viselkedjen – jelentette ki egy hétfői lapinterjúban Matolcsy György. Az MNO tranzakciós illetékkel foglalkozó cikkeit itt találja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!