2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Gazdaság

Patai: El kell jutni a szabadságharctól a kiegyezésig

Nem egyeztetnek a bankok a tranzakciós illeték áthárításáról – nyilatkozta az Origo internetes portálnak a bankszövetség elnöke.

Patai Mihály szerint ez a kérdés október–novemberben, a számítástechnikai rendszerek átállításakor kerülhet napirendre. A bankár ugyanakkor hangsúlyozta: csodára nem lehet számítani, a bankszektor további veszteségeket nem tud vállalni. A készpénzforgalom visszaszorítását ugyanakkor a pénzintézetek is támogatják.

A Magyar Bankszövetség elnöke kitért az interjúban arra is, hogy folyamatosan egyeztetnek a kormánnyal, és Matolcsy György az első olyan miniszter, aki már harmadik éve kézben tudja tartani az államháztartást. A bankár ugyanakkor úgy látja: ahhoz, hogy az IMF-fel való megállapodás valódi kormányzati szándék legyen, a gazdaságpolitikának el kell jutnia a szabadságharctól a kiegyezésig.

További 30 milliárdot hozhat a tranzakciós illeték

Nemcsak a bankautomatákból, hanem a bankfiókokból való készpénzfelvételre is vonatkozhat a megemelt tranzakciós illeték. A Napi Gazdaság szerint a 3 ezrelékes adó a valutában történő kifizetésekre is érvényes lehet majd, mivel egyes hazai bankok is működtetnek eurócímleteket kiadó automatákat. Készpénzfelvételnek minősül a postai kártyás befizetés is. A nemzetgazdasági tárca 30 milliárd forint bevételre számít jövőre a megemelt tranzakciós illetékből.

Egy olyan állam, amely nem tudja rendben tartani a pénzügyeit, rá lesz kényszerítve, hogy szolgai módon viselkedjen – jelentette ki egy hétfői lapinterjúban Matolcsy György. Az MNO tranzakciós illetékkel foglalkozó cikkeit itt találja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Zsinórban hatodszor + videó

Radar - Zsinórban hatodszor + videó

Megvédte magyar bajnoki címét a Ferencváros labdarúgócsapata! A zöld-fehér együttes zsinórban hatodik alkalommal végez biztosan a pontvadászat élén, összesen pedig ez az FTC 35. bajnoki aranyérme. Az önfeledt ünneplést kevesen úszták meg szárazon.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

A Regnum a SPAR Magyarország saját húsüzeme. A cég ilyet elsőként és egyedüliként hozott létre az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok közül. Az elmúlt két évtized során komoly fejlődésen ment keresztül a vállalat, több mint 8 milliárd forintot fordítottak fejlesztésre.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!