2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Mátyás utolsó éjszakája

Következik:

Vezércikk 04:00

Gazdaság

Minden pénztárgépet követni fog az adóhivatal

Parragh László biztos benne, hogy a kereskedők támogatni fogják az adóhivatal és a pénztárgépek közötti online kapcsolat kiépítését.

A tisztességes kereskedők támogatni fogják az adóhivatal és a pénztárgépek közötti online kapcsolat kiépítését, de az még kérdés, hogy ennek költségeit ki állja majd – mondta a Hír Televíziónak Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. „Ennek a műszaki lehetőségei adottak. Ugyanakkor azt gondolom, hogy Magyarországon hatalmas mennyiségű áfát csalnak el. Ezért ez a verseny egyensúlyhoz is vezethet. Ha valaki nem tud csalni, akkor azt a versenyelőnyt nem fogja élvezni, amit korábban. A tisztességes kereskedők ezt mindenképpen támogatják. A nagy kérdés ennek az üzemeltetési és bevezetési költsége. Azt, hogy ezt ki fogja állni és milyen módon, ennek a szabályait még nem ismerem” – nyilatkozta Parragh László.

A nemzetgazdasági miniszter pénteken jelentette be, hogy a bevételek eltitkolását a kasszagépekbe épített chipekkel szorítanák vissza. Matolcsy György úgy vélte: az áfabevételek ennek nyomán 95 milliárd forinttal nőhetnek. A rendszer bevezetésének részleteit a következő hetekben dolgozzák ki.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

A Regnum a SPAR Magyarország saját húsüzeme. A cég ilyet elsőként és egyedüliként hozott létre az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok közül. Az elmúlt két évtized során komoly fejlődésen ment keresztül a vállalat, több mint 8 milliárd forintot fordítottak fejlesztésre.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!