2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Gazdaság

Palkovics László: Az építőipar a legdinamikusabban növekvő iparág

Jelenleg az építőipar Magyarország legdinamikusabban növekvő iparága, a megrendelésállománya 2024-ig mintegy 25 ezer milliárd forint - közölte az innovációs és technológiai miniszter pénteken Zalaegerszegen, az épülő járműipari tesztpályán.

  • Palkovics László: Az építőipar a legdinamikusabban növekvő iparág

Palkovics László úgy fogalmazott: az elmúlt két évben a magyar építőipar erőteljesen tudta növelni a kibocsátását, ezért vált mára a legdinamikusabb fejlődő iparággá. A magas- és mélyépítőipari beruházások - amibe beleértendők az autópályák, vasutak, épületek fejlesztései - hazai vagy európai uniós forrásokból valósulnak meg.

A miniszter annak kapcsán beszélt a sajtó képviselőinek, hogy a 45 milliárd forintos állami beruházással készülő ZalaZone Járműipari Tesztpályán elhelyezték az "Építők kövét", az építkezésben résztvevő cégeknek szentelt emléktáblát annak apropóján, hogy két évvel ezelőtt kezdődött a kivitelezés.

Palkovics László azt mondta: a tesztpálya is egy érdekes kapcsolat példája, hiszen a világ legmodernebb járműipari technológiáinak tesztelésére készül, miközben már most is a hazai építőipari cégek önjáró, GPS-vezérelt gépeket használnak a rendkívül magas technológiai elvárások miatt. Hozzátette: bár a tesztelések már most is folynak, a létesítmény első fázisának májusi átadása után várhatóan 2021 nyarára készül el az önvezető és elektromos meghajtású járművek vizsgálatára alkalmas beruházás egésze.

A "Kivitelezők emlékhelye" feliratot viselő gránittáblát a tesztpálya területén kitermelt földből épült domb tetején helyezték el, ahol később kilátóhelyet alakítanak ki. A felvésett építőipari cégek, így a Duna Aszfalt Kft., a Szabadics Zrt., a ZÁÉV Zrt., a Kap-Tursped Kft., valamint az Inter-Tefu Kft. vezetői Palkovics Lászlóval és Vigh László országgyűlési képviselővel (Fidesz), a pálya miniszteri biztosával együtt helyezték el a gránittáblát, majd a pályán jelenleg dolgozó mintegy 150 embert közös ebéden látták vendégül.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!