2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Gazdaság

Öt új elektromos töltőállomással gazdagodott Székesfehérvár

Öt új elektromos töltőállomást telepített az E.ON Székesfehérvár forgalmas pontjaira. Ezzel Budapest után Székesfehérváron üzemel a legtöbb elektromos töltőállomás Magyarországon.

  • Öt új elektromos töltőállomással gazdagodott Székesfehérvár

Az Alba Regia sportcsarnok elé is került egy elektromos töltőállomás Székesfehérváron, ezzel együtt már 15 E.ON töltő van a városban. Mindegyik közterületen található, így bárki számára elérhetők, és ingyenesen tölthetők vele az elektromos személyautók.

„Az otthontöltés az 70 százaléka a töltéseknek, de nagyon fontos, hogy közterületen is lehessen tölteni ezeket a járműveket. Az öt töltőből egy, ami itt a sportcsarnok előtt van, az egy úgynevezett gyors villámtöltő, ez azt jelenti, hogy fél óra alatt 80 százalékara fel lehet tölteni egy akkumulátort, ami egy nagyon nagy teljesítmény” – ismertette Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Zrt. igazgatósági tagja.

Székesfehérvár élen jár az okosalkalmazások használatában, nemrég vezették be az okosparkolást. A városnak e-flottája is van, amely jelenleg két elektromos személyautóból és két kisteherautóból áll. A megyeszékhelyen több mint 100 elektromos autó van, de a töltőhálózat folyamatos bővítésével az autók száma is jelentősen nőhet a város polgármestere szerint.

„Ez légszennyezettségben is nagy előrelépést tud jelenteni, azt jelentősen csökkenti. A zajszennyezésről pedig egy város életében nem is kell külön beszélni, hogy mekkora különbség van, hogyha ilyen gépjárművek is folyamatosan emelkedő számban használják az útjainkat. Azt hiszem e tekintetben ez tehát egy komoly előrelépés. Nyilván a következő lépés az a közösségi közlekedés lesz, reményeink szerint, hiszen ott lehetne még környezetvédelmi és közlekedési szempontból is nagy előrelépést tenni” – nyilatkozta Cser-Palkovics András.

Székesfehérváron ez gázüzemű és elektromos buszokat jelentene – tette hozzá a polgármester. Magyarországon tavaly 1300 elektromos autót értékesítettek, ami a környező országokhoz képest kiemelkedő eredmény.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!