2022. 01. 19. Szerda Sára, Márió napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 09:00

Gazdaság

Öt új elektromos töltőállomással gazdagodott Székesfehérvár

Öt új elektromos töltőállomást telepített az E.ON Székesfehérvár forgalmas pontjaira. Ezzel Budapest után Székesfehérváron üzemel a legtöbb elektromos töltőállomás Magyarországon.

Az Alba Regia sportcsarnok elé is került egy elektromos töltőállomás Székesfehérváron, ezzel együtt már 15 E.ON töltő van a városban. Mindegyik közterületen található, így bárki számára elérhetők, és ingyenesen tölthetők vele az elektromos személyautók.

„Az otthontöltés az 70 százaléka a töltéseknek, de nagyon fontos, hogy közterületen is lehessen tölteni ezeket a járműveket. Az öt töltőből egy, ami itt a sportcsarnok előtt van, az egy úgynevezett gyors villámtöltő, ez azt jelenti, hogy fél óra alatt 80 százalékara fel lehet tölteni egy akkumulátort, ami egy nagyon nagy teljesítmény” – ismertette Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Zrt. igazgatósági tagja.

Székesfehérvár élen jár az okosalkalmazások használatában, nemrég vezették be az okosparkolást. A városnak e-flottája is van, amely jelenleg két elektromos személyautóból és két kisteherautóból áll. A megyeszékhelyen több mint 100 elektromos autó van, de a töltőhálózat folyamatos bővítésével az autók száma is jelentősen nőhet a város polgármestere szerint.

„Ez légszennyezettségben is nagy előrelépést tud jelenteni, azt jelentősen csökkenti. A zajszennyezésről pedig egy város életében nem is kell külön beszélni, hogy mekkora különbség van, hogyha ilyen gépjárművek is folyamatosan emelkedő számban használják az útjainkat. Azt hiszem e tekintetben ez tehát egy komoly előrelépés. Nyilván a következő lépés az a közösségi közlekedés lesz, reményeink szerint, hiszen ott lehetne még környezetvédelmi és közlekedési szempontból is nagy előrelépést tenni” – nyilatkozta Cser-Palkovics András.

Székesfehérváron ez gázüzemű és elektromos buszokat jelentene – tette hozzá a polgármester. Magyarországon tavaly 1300 elektromos autót értékesítettek, ami a környező országokhoz képest kiemelkedő eredmény.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!