2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Gazdaság

Öt új elektromos töltőállomással gazdagodott Székesfehérvár

Öt új elektromos töltőállomást telepített az E.ON Székesfehérvár forgalmas pontjaira. Ezzel Budapest után Székesfehérváron üzemel a legtöbb elektromos töltőállomás Magyarországon.

  • Öt új elektromos töltőállomással gazdagodott Székesfehérvár

Az Alba Regia sportcsarnok elé is került egy elektromos töltőállomás Székesfehérváron, ezzel együtt már 15 E.ON töltő van a városban. Mindegyik közterületen található, így bárki számára elérhetők, és ingyenesen tölthetők vele az elektromos személyautók.

„Az otthontöltés az 70 százaléka a töltéseknek, de nagyon fontos, hogy közterületen is lehessen tölteni ezeket a járműveket. Az öt töltőből egy, ami itt a sportcsarnok előtt van, az egy úgynevezett gyors villámtöltő, ez azt jelenti, hogy fél óra alatt 80 százalékara fel lehet tölteni egy akkumulátort, ami egy nagyon nagy teljesítmény” – ismertette Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Zrt. igazgatósági tagja.

Székesfehérvár élen jár az okosalkalmazások használatában, nemrég vezették be az okosparkolást. A városnak e-flottája is van, amely jelenleg két elektromos személyautóból és két kisteherautóból áll. A megyeszékhelyen több mint 100 elektromos autó van, de a töltőhálózat folyamatos bővítésével az autók száma is jelentősen nőhet a város polgármestere szerint.

„Ez légszennyezettségben is nagy előrelépést tud jelenteni, azt jelentősen csökkenti. A zajszennyezésről pedig egy város életében nem is kell külön beszélni, hogy mekkora különbség van, hogyha ilyen gépjárművek is folyamatosan emelkedő számban használják az útjainkat. Azt hiszem e tekintetben ez tehát egy komoly előrelépés. Nyilván a következő lépés az a közösségi közlekedés lesz, reményeink szerint, hiszen ott lehetne még környezetvédelmi és közlekedési szempontból is nagy előrelépést tenni” – nyilatkozta Cser-Palkovics András.

Székesfehérváron ez gázüzemű és elektromos buszokat jelentene – tette hozzá a polgármester. Magyarországon tavaly 1300 elektromos autót értékesítettek, ami a környező országokhoz képest kiemelkedő eredmény.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!