2024. 05. 25. Szombat Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Ottó

Következik:

Csinibaba 20:05

Gazdaság

Ősszel dönthetnek az autóhitelesek megmentéséről

Ősszel dől el, hogy az autós devizahiteleket is forintosítják-e – mondta a nemzetgazdasági miniszter a Magyar Televízió Az este című műsorában.

Varga Mihály hangsúlyozta: a kormány elsődleges feladata a lakáshitelesek helyzetének rendezése, de vizsgálni fogják, hogy a fogyasztói hitelek körébe tartozó devizaalapú hiteleknél a forintosítás megoldható-e. A tárcavezető kiemelte: összesen 150 ezer devizaalapú autóhitel van, az euró-, illetve svájcifrank-alapú, még élő autós devizahitelek összértéke 162 milliárd forint.

– A Kúria jogegységi döntése érinti az autóhiteleket is, de egy ettől független kérdés az, hogy ezeknek a forintosítása megtörténik-e vagy sem. Eddig a kormány álláspontja az volt, hogy elsősorban a lakáshiteleket kell menteni, és azokat menteni, akik lakáscélú, devizaalapú hiteleket vettek fel, de természetesen mi is meg fogjuk majd vizsgálni azt, hogy a fogyasztói hitelek körébe tartozó autóhiteleknél, deviza-autóhiteleknél ez az elszámolás vagy ez a forintosítás megtörténhet-e, tehát ez szintén az ősznek a kérdése lesz – mondta Varga Mihály.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ottó – Hogyan hat ránk a háborúpárti lobbi? + videó

Ottó – Hogyan hat ránk a háborúpárti lobbi? + videó

Az Ottó közéleti riportműsor mai témája, a háború, azon belül pedig, hogy hogyan hat ránk a háborúpárti lobbi. Erről Horváth Józsefet, az Alapjogokáért Központ biztonságpolitikai tanácsadóját kérdeztük. Második riportunkban a hajléktalan kérdést vesszük górcső alá, és ellátogatunk a Rákóczi térre is.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!