2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Gazdaság

Óriási üzlet a világbajnokság

Jó üzlet a focivébé. Tév készülékből például csak az elmúlt héten dupla annyit adtak el a kereskedők, mint egy átlagos héten, az emberek többsége ráadásul hitelre vásárol. De természetesen jól fogy a sör és az üdítő is a szurkolók körében, és vannak, akik a kedvenc csapatuk mezét veszik meg ilyenkor.

Kölcsöntévén és egy sebtében épített teraszon nézik a focivébét Andrásék. Egy építkezésen dolgoznak, de egyetlen meccset sem akarnak kihagyni, ezért a napközbeni ismétléseket is megnézik. „Van olyan, hogy korábban vannak a meccset, de megoldjuk. Abban az időben leállunk, megnézzük a futballmeccset, aztán másnap belehúzunk jobban” – magyarázta a férfi a Hír TV-nek.

Minden sportesemény óriási üzlet – ezt állítják a kereskedők. A világbajnokság ideje alatt annyi sör és ásványvíz fogy egyetlen este alatt, mint egy forró kánikulai hétvégén. Az egyik áruházban kifejezetten a világbajnokság miatt alakítottak ki egy focisarkot. Van ott mez, labda, táska és még könyv is. „Nagyon sokan úgy érkeznek eleve vásárolni, hogy a foci-vb-hez való termékeket keresik, illetve akár részt vesznek egy játékon is, vagy az óriáskivetítőn megnézik az éppen aktuális meccset is” – mondta a Hír TV-nek Gál Judit, az Auchan Magyarország Kft. kommunikációs menedzsere.

A foci-vb másik nagy nyertesei a műszakicikk-kereskedők. A GKI adatai szerint amíg egy átlagos héten nagyjából hétezer televízió fogy, addig csak a múlt héten 16 ezer készüléket adtak el a kereskedők „Rengeteg akciós termék van ilyenkor a piacon, és rengeteg az akciós szolgáltatás is, például az ingyenhitel-lehetőség, az ingyenes házhoz szállítás, a garanciaplusz-vásárlás vagy hozzáadás lehetősége” – tájékoztatott Mihók György, a Media Markt Kft. ügyvezető igazgatója.

A karácsonyi időszak után ilyenkor vesznek a legtöbben hitelre műszaki cikket. A Magyar Cetelem Bank adata szerint a magyarok 38 százaléka tervezi, hogy többet költ tévére, laptopra vagy okostelefonra idén, mint az előző évben, amikor nem volt sem olimpia, sem foci-Eb vagy -vb.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!