2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Gazdaság

Óriási lehetőséget biztosít a falusi csok

Nyolc éve nem épült annyi lakás Magyarországon, mint 2018-ban. Az ingatlanpiac további növekedésének újabb löketet adhat a júliustól induló családtámogatási támogatás. A Magyarország élőben vendége Balla Ákos, a Balla Ingatlan tulajdonosa volt.

  • Óriási lehetőséget biztosít a falusi csok

Balla Ákos szerint nehéz megjósolni, hogy hol van az a lélektani határ, ahol megállhat az ingatlanpiaci drágulás, hiszen most újabb kedvező kormányzati bejelentés történt a családvédelmi akcióterv révén. „Egyrészt az összegekkel, másrészt pedig az irányokkal segít” – jegyezte meg. Az új irányok kapcsán a használt lakásokat emelte ki a szakértő, hiszen korábban a hitelösszegek csak az új lakásokra vonatkoztak, továbbá a falusi csokot.

„Az ingatlanpiacnak mindenféleképpen jót tesznek, ezek ugye hitelkönnyítések, hitelelengedések, amik ugye több lépcsőben, több gyermekre vonatkozóan nagyon komoly segítséget jelenthetnek a családoknak.”

A vidék helyzet évek óta nem jó, sőt, az árak nagyon alacsonyak, és eddig nem is volt erre hatékony megoldás, jegyezte meg Balla Ákos hozzátéve: ehhez képest egy óriási lehetőséget biztosít a falusi csok. „Ez egy nagyon komoly tényező lesz a következő időszakban vidéken” emelte ki. Megjegyezte, szerinte ez inkább az ottmaradást fogja megalapozni, hogy valaki ne akarjon mindenképp nagyvárosba költözni.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!