2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Gazdaság

Orbán Viktor: Sok ilyen bátor vállalatra lesz szükségünk a jövőben

Átadták Magyarország egyetlen búzakeményítő üzemét Visontán. Az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy az üzem évi 250 ezer tonna hazai GMO-mentes búzát fog feldolgozni világszínvonalú, környezetbarát technológiával, hulladékmentesen. A fejlesztést több mint 6 milliárd forinttal támogatta a kormány.

  • Orbán Viktor: Sok ilyen bátor vállalatra lesz szükségünk a jövőben

Pontosan 14 hektáron, 616 nap alatt készült el Magyarország egyetlen búzakeményítő üzeme Visontán. A gyár 700 embernek ad majd munkát a térségben. A beruházást a mai napon adták át. A tulajdonosok képviseletében Mészáros Lőrinc arról beszélt, hogy az üzem nagy sikereket fog elérni.

„Azt gondolom, van egy fontos dolog: az a pénz a miénk, amit elköltöttünk. Tisztelettel jelentem önöknek, ez sikerült, de nagyon boldogok vagyunk. Én azt kívánom mindenkinek, hogy velünk együtt örüljön” – fogalmazott az Opus Global Nyrt. tulajdonosa.

Az ügyvezető igazgató szerint Gyöngyös mellett volt a legideálisabb a beruházás. „Itt, az erőművel együttműködve olyan szinergiákat tudunk kihasználni, amivel egyedülálló az az energiahatékonyság és az a költésmegtakarítás, amit mi el tudunk érni” – emelte ki Tóth Anett, a Viresol ügyvezető igazgatója. 

A miniszterelnök pedig arról beszélt az ünnepségen, hogy egy jó termésű évben a gyár a kivitelre szánt magyar búza egytizedét dolgozhatja fel. „Sok ilyen vállalatra lesz szükségünk a jövőben, bátor és vállalkozó szellemű cégekre, amelyek sikerrel fejlesztik tovább a legjobb külföldi technológiákat és ezzel a hazai fejlesztés-innováció forrásává és éllovasává is válnak” – fogalmazott Orbán Viktor.

Az automatizált üzemben a búzát komponenseire bontják szét és minden elemét külön feldolgozzák. Az itt készülő termékeket mind az élelmiszeriparban, mind a gyógyszeriparban feldolgozzák.

(Fotó: Facebook)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kovács László: Májustól kezdve fokozatosan csökken a vendéglátóhelyek forgalma

Kovács László: Májustól kezdve fokozatosan csökken a vendéglátóhelyek forgalma

Magyarországon csaknem 3500 vendéglátóhellyel van ma kevesebb, mint a koronavírus világjárvány kezdete előtt. Nagyon sok étterem kibírta a covid miatti korlátozásokat. Most azonban újabb kihívás előtt a vállalkozók: megnövekedett rezsi, munkaerőhiány és a magas alapanyagárak. A stúdióban Kovács László a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!