2022. 12. 04. Vasárnap Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Gazdaság

Orbán Viktor: Sok ilyen bátor vállalatra lesz szükségünk a jövőben

Átadták Magyarország egyetlen búzakeményítő üzemét Visontán. Az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy az üzem évi 250 ezer tonna hazai GMO-mentes búzát fog feldolgozni világszínvonalú, környezetbarát technológiával, hulladékmentesen. A fejlesztést több mint 6 milliárd forinttal támogatta a kormány.

  • Orbán Viktor: Sok ilyen bátor vállalatra lesz szükségünk a jövőben

Pontosan 14 hektáron, 616 nap alatt készült el Magyarország egyetlen búzakeményítő üzeme Visontán. A gyár 700 embernek ad majd munkát a térségben. A beruházást a mai napon adták át. A tulajdonosok képviseletében Mészáros Lőrinc arról beszélt, hogy az üzem nagy sikereket fog elérni.

„Azt gondolom, van egy fontos dolog: az a pénz a miénk, amit elköltöttünk. Tisztelettel jelentem önöknek, ez sikerült, de nagyon boldogok vagyunk. Én azt kívánom mindenkinek, hogy velünk együtt örüljön” – fogalmazott az Opus Global Nyrt. tulajdonosa.

Az ügyvezető igazgató szerint Gyöngyös mellett volt a legideálisabb a beruházás. „Itt, az erőművel együttműködve olyan szinergiákat tudunk kihasználni, amivel egyedülálló az az energiahatékonyság és az a költésmegtakarítás, amit mi el tudunk érni” – emelte ki Tóth Anett, a Viresol ügyvezető igazgatója. 

A miniszterelnök pedig arról beszélt az ünnepségen, hogy egy jó termésű évben a gyár a kivitelre szánt magyar búza egytizedét dolgozhatja fel. „Sok ilyen vállalatra lesz szükségünk a jövőben, bátor és vállalkozó szellemű cégekre, amelyek sikerrel fejlesztik tovább a legjobb külföldi technológiákat és ezzel a hazai fejlesztés-innováció forrásává és éllovasává is válnak” – fogalmazott Orbán Viktor.

Az automatizált üzemben a búzát komponenseire bontják szét és minden elemét külön feldolgozzák. Az itt készülő termékeket mind az élelmiszeriparban, mind a gyógyszeriparban feldolgozzák.

(Fotó: Facebook)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: Transzatlanti kereskedelmi háború?

Globál: Transzatlanti kereskedelmi háború?

Háborús nyerészkedéssel vádolják az Egyesült Államokat az Atlanti óceán innenső partján. Amerika nemcsak a négyszeres áron szállított cseppfolyósított gáz, de a megugrott fegyvereladások miatt is sokat profitál a háborúból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Az EU és a G7 országok megállapodtak az orosz olaj árplafonjáról

Az EU és a G7 országok megállapodtak az orosz olaj árplafonjáról

Az Európai Unió és a G7 csoport megállapodott az orosz kőolaj hordónkénti 60 dolláros árplafonjáról, miután az EU-tagországok a tagállami kormányokat tömörítő Tanácsban jóváhagyták az intézkedés unión belüli végrehajtását - közölte az Európai Bizottság szombaton.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!