2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 08:05

Gazdaság

Orbán Viktor: Decemberig elérjük az egyszámjegyű inflációt

November-december környékén elérhetjük az egyszámjegyű inflációt, jövőre pedig a kormány újra megindítja a gazdasági növekedést - mindezt a magyar miniszterelnök mondta. Orbán Viktor az infláció letörésére irányuló lépésekkel kapcsolatban azt mondta: a diagnózis helyes volt, és az orvosi beavatkozás is sikeres. Magyarországnak pedig minden piac felé nyitva kell állnia.

  • Orbán Viktor: Decemberig elérjük az egyszámjegyű inflációt

Rendszeresen támadják a kormány gazdasági és infláció csökkentő intézkedéseit a Gyurcsány párt politikusai. A DK szerint a közelében sem vagyunk az egyszámjegyű inflációnak.

"Azok az úgy nevezett antiinflációs intézkedések, amelyekkel a kormány szokott házalni a közönsége előtt, ezek az akciózások, meg az árfigyelő rendszer, meg az összes többi ilyen kamu szöveg, ezek teljesen hatástalanok" - ezt Bodnár Zoltán, "árnyék-pénzügyminiszter" mondta.

"Az Orbán-kormány elveszítette az irányítást a magyar gazdaság fölött, és erre a létező legrosszabb választ adta erre a problémára, áremeléseket és megszorításokat vezette be" - ezt pedig már Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője jelentette ki.

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban reagált ezekre a vádakra is:

"én úgy látom, hogy november-decemberben meg lesz az egyszámjegyű infláció."

Orbán Viktor elmondta: a kormány azt szerette volna elérni, hogy miközben az infláció ellen küzdünk, addig a gazdasági növekedés is magas szinten maradjon.

A miniszterelnök hozzátette: egy olyan gazdasági közegben, ahol más tagországok nem növekednek gazdaságilag, nehéz növekedni. Ezért fontos, hogy ilyenkor ne egy lábon álljon az ország. Elsődleges az Európai Unió, de hazánknak a világ minden piaca előtt készen kell állnia - hangsúlyozta a kormányfő.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!