2024. 05. 11. Szombat Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 08:05

Gazdaság

Orbán Viktor: Nem lehetetlen, de sokat kell dolgozni érte

Egy egészséges nemzetgazdaság két lábon áll: az egyiket a nemzetközi vállalatok adják, a másikat a magyar cégek – mondta Orbán Viktor a HunEnt Zrt. mélykúti víziszárnyas-feldolgozó üzemének átadóján. A kormányfő hozzátette: akkor lehetünk majd elégedettek, ha a magyar vállalatok lesznek az erősebb láb. A 8,5 hektáros mélykúti telken létrejött új üzemet 40 millió eurós beruházással bővítették. Vágási kapacitása naponta 50 ezer kacsa, vagy 25 ezer liba.

  • Orbán Viktor: Nem lehetetlen, de sokat kell dolgozni érte

Magyarország legmodernebb üzemét avattuk fel – mondta Orbán Viktor az átadó ünnepségen. A HunEnt mélykúti víziszárnyas-feldolgozó üzem 40 millió eurós beruházással összesen 350 új munkahelyet teremtett.

„Fontosnak tartottuk, hogy a legújabb technikákat alkalmazzuk üzemünkben, hogy a már megszokott kiváló minőséget még tovább tudjuk növelni. Létrehoztunk egy egyedi logisztikai központot, egy teljes számítógépes vezérlésű hűtőházzal, hogy minél hatékonyabban tudjuk partnereinket kiszolgálni” – mondta Kiss István, a HunEnt Zrt. igazgatósági elnöke.

A cégcsoport a térség közel 700 munkavállalóját alkalmazza, 20 milliárd forintot meghaladó árbevételével pedig hozzájárul az exportorientált magyar gazdaság teljesítményéhez. A kormányfő szerint a beruházás egyértelmű jele annak is, hogy a magyar baromfiágazat tovább szárnyal majd.

„A magyar gazdaság akkor lesz igazán erős a nemzetközi versenyben, ha a magyar vállalkozások, ha csak egy arasszal is, de jelentősebb erőt képviselnek majd a nemzetgazdaságon belül, mint a nagy nemzetközi cégek. Ez nem lehetetlen, de még odébb van és sokat kell dolgozni érte. Mi nemzeti alapon állunk, ezért nekünk és nekem személyesen is szívügyünk a magyar vállalatok megerősítése” – fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszerelnök szerint a magyar gazdaság növekedésének minden évben legalább 2 százalékkal kellene meghaladnia az uniós bővülés mértékét, hiszen így Magyarország versenyelőnyhöz juthat. Orbán Viktor azt mondta, ehhez a jelenleginél kétszer annyi olyan vállalatra van szükség, mint a HunEnt Zrt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!