2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

Orbán tíz százalék alá vinné az szja-t

10 százalék alá csökkentené a személyi jövedelemadót a miniszterelnök – Orbán Viktor erről a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt. A miniszterelnök szerint ezt akkor lehet megvalósítani, ha a gazdasági növekedés eléri a 4-6 százalékot. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a harmadik Orbán-kormány alatt is maradnak az adóterhek, és a kormány a méltányos közteherviselés híve, amelyből a reklámszakma sem maradhat ki.

A következő négy évben a 2010-ben bemutatott kormányprogramot folytatja a harmadik Orbán-kabinet. A miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a legfontosabb személyes elkötelezettségének a teljes foglalkoztatottság kialakítását nevezte. „Szeretnék eljutni a ciklus végére oda, hogy azt mondhassam a magyaroknak, hogy aki ebben az országban dolgozni akar, az valamilyen munkát talál is. Lehet, hogy nem az lesz, amiről álmodott, lehet, hogy nem az, amit leginkább szeretne, nem az, amiből a legkönnyebben meg tud élni, de hogy nem szorul másoktól érkező segélyre, hanem a saját erejéből el tudja magát tartani, ezt a világot azért szeretném, ha 2018-ra Magyarországon megszületne” – mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor hangsúlyozta: mindig lesznek olyanok, akik a piacon nem kapnak munkát, ezért a jövőben a közmunkaprogram mérete és a szervezettsége is nőni fog. A személyi jövedelemadót pedig 10 százalék alá csökkentenék ebben a ciklusban. De a miniszterelnök szerint ezt csak akkor lehet megvalósítani, ha a gazdasági növekedés tartósan eléri a 4-6 százalékot. „Amikor a kormányzást átvettük, akkor a nulla és 1 százalék közötti sávban volt, ezt sikerült felvinnünk 2 százalékig, most pedig a 2-4 százalék közötti sávban vagyunk. Nagyon nehéz, nagyon sok mindennek kell szerencsésen egybeesnie, minden csillagnak jól kell állnia ahhoz, de nem lehetetlen, hogy egy aktív kormányzati politikával a 4-6 százalékos sávba fölvigyük a magyar gazdaság növekedését, több éven keresztül” – tette hozzá a miniszterelnök.

A különadókat viszont nem akarja csökkenteni a miniszterelnök. Orbán Viktor úgy fogalmazott: amíg ők kormányoznak, biztosan maradnak a szektorális adók, és a méltányos közteherviselésből nem maradhat ki a reklámszakma sem. A kormányfő szerint a reklámadó bevezetéséhez szükséges háttérszámításokat már tavaly elvégezték, a bal- és jobboldali médiumok pedig azért tiltakoznak, mert senki nem szeret adót fizetni. „Senki sem szeret adót fizetni. Aki nagyon sokat keres, az meg különösen nem szeret sok adót fizetni. Ezek a szektorok, ezek a cégek, ezek az emberek sok pénzt keresnek, és szeretnének kevesebb adót fizetni. Ezt én értem. Összefognak, hogy megakadályozzák, hogy több adót kelljen fizetni. Ezt is értem. Ugyanakkor van egy elv, a méltányos közteherviselés elve, amelyet az egész magyar gazdaságban érvényesítenünk kell, és ebből a reklámszakma sem maradhat ki” – zárta gondolatait a kormányfő.

Orbán Viktor szerint nem a gazdasági kényszer, hanem az igazság indokolta a reklámadó bevezetését.

A miniszterelnök az önkormányzati választási rendszer átalakításáról is beszélt. Orbán Viktor jó iránynak nevezte az átszervezést, de véleménye szerint később egy átfogóbb változtatásra is szükség lesz. A miniszterelnök elismeréssel szólt Tarlós István munkájáról is.

„Tarlós István nagy tiszteletnek örvend a Fideszben, egy nagyszerű polgármesternek tartjuk, egy olyan polgármesternek, aki új hangulatot, egy új világot hozott a budapesti emberek számára, mi is itt élünk ebben a városban, ezt érezzük, mint városlakók. Nagyobb a rend a városban, a főpolgármester úr kereste az együttműködést a kormányzattal, ezért korábban zsákutcába futott beruházásokat is be tudtunk fejezni, és meg tudtuk hirdetni a Budapest 21 programot, amely egy 21. századi Budapestről szól” – mondta Orbán Viktor.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!