2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Gazdaság

Orbán tíz százalék alá vinné az szja-t

10 százalék alá csökkentené a személyi jövedelemadót a miniszterelnök – Orbán Viktor erről a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt. A miniszterelnök szerint ezt akkor lehet megvalósítani, ha a gazdasági növekedés eléri a 4-6 százalékot. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a harmadik Orbán-kormány alatt is maradnak az adóterhek, és a kormány a méltányos közteherviselés híve, amelyből a reklámszakma sem maradhat ki.

A következő négy évben a 2010-ben bemutatott kormányprogramot folytatja a harmadik Orbán-kabinet. A miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a legfontosabb személyes elkötelezettségének a teljes foglalkoztatottság kialakítását nevezte. „Szeretnék eljutni a ciklus végére oda, hogy azt mondhassam a magyaroknak, hogy aki ebben az országban dolgozni akar, az valamilyen munkát talál is. Lehet, hogy nem az lesz, amiről álmodott, lehet, hogy nem az, amit leginkább szeretne, nem az, amiből a legkönnyebben meg tud élni, de hogy nem szorul másoktól érkező segélyre, hanem a saját erejéből el tudja magát tartani, ezt a világot azért szeretném, ha 2018-ra Magyarországon megszületne” – mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor hangsúlyozta: mindig lesznek olyanok, akik a piacon nem kapnak munkát, ezért a jövőben a közmunkaprogram mérete és a szervezettsége is nőni fog. A személyi jövedelemadót pedig 10 százalék alá csökkentenék ebben a ciklusban. De a miniszterelnök szerint ezt csak akkor lehet megvalósítani, ha a gazdasági növekedés tartósan eléri a 4-6 százalékot. „Amikor a kormányzást átvettük, akkor a nulla és 1 százalék közötti sávban volt, ezt sikerült felvinnünk 2 százalékig, most pedig a 2-4 százalék közötti sávban vagyunk. Nagyon nehéz, nagyon sok mindennek kell szerencsésen egybeesnie, minden csillagnak jól kell állnia ahhoz, de nem lehetetlen, hogy egy aktív kormányzati politikával a 4-6 százalékos sávba fölvigyük a magyar gazdaság növekedését, több éven keresztül” – tette hozzá a miniszterelnök.

A különadókat viszont nem akarja csökkenteni a miniszterelnök. Orbán Viktor úgy fogalmazott: amíg ők kormányoznak, biztosan maradnak a szektorális adók, és a méltányos közteherviselésből nem maradhat ki a reklámszakma sem. A kormányfő szerint a reklámadó bevezetéséhez szükséges háttérszámításokat már tavaly elvégezték, a bal- és jobboldali médiumok pedig azért tiltakoznak, mert senki nem szeret adót fizetni. „Senki sem szeret adót fizetni. Aki nagyon sokat keres, az meg különösen nem szeret sok adót fizetni. Ezek a szektorok, ezek a cégek, ezek az emberek sok pénzt keresnek, és szeretnének kevesebb adót fizetni. Ezt én értem. Összefognak, hogy megakadályozzák, hogy több adót kelljen fizetni. Ezt is értem. Ugyanakkor van egy elv, a méltányos közteherviselés elve, amelyet az egész magyar gazdaságban érvényesítenünk kell, és ebből a reklámszakma sem maradhat ki” – zárta gondolatait a kormányfő.

Orbán Viktor szerint nem a gazdasági kényszer, hanem az igazság indokolta a reklámadó bevezetését.

A miniszterelnök az önkormányzati választási rendszer átalakításáról is beszélt. Orbán Viktor jó iránynak nevezte az átszervezést, de véleménye szerint később egy átfogóbb változtatásra is szükség lesz. A miniszterelnök elismeréssel szólt Tarlós István munkájáról is.

„Tarlós István nagy tiszteletnek örvend a Fideszben, egy nagyszerű polgármesternek tartjuk, egy olyan polgármesternek, aki új hangulatot, egy új világot hozott a budapesti emberek számára, mi is itt élünk ebben a városban, ezt érezzük, mint városlakók. Nagyobb a rend a városban, a főpolgármester úr kereste az együttműködést a kormányzattal, ezért korábban zsákutcába futott beruházásokat is be tudtunk fejezni, és meg tudtuk hirdetni a Budapest 21 programot, amely egy 21. századi Budapestről szól” – mondta Orbán Viktor.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!