2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szomszédaink a magyarok - Auzstria, Horvátország, Szlovénia 03:00

Gazdaság

Orbán: Megújult Európa-politikára van szükség

A miniszterelnök erről Baden-Badenben, német vállalkozók előtt beszélt.

A kormányfő egyebek közt bírálta az Európai Unió energiapolitikáját, mondván: meg kell érteni, hogy az alternatív energiát csak a Németországhoz hasonló gazdag államok tudják finanszírozni, az oroszokra pedig mindenképp szükség van az energetika szempontjából. Hozzátette, hogy ha sikerül megvédenie Brüsszelben a magyar energiapolitikát, akkor hazánkban az energia ára az amerikaival lesz azonos szinten 2018-ra.

Orbán Viktor szerint Magyarország egyszerre gazdasági sikertörténet és politikai fekete bárány – utóbbival azokra a kritikákra utalt, amelyekkel az új alaptörvényt illették külföldön, amiért szembemegy a mai európai politikai divat fősodrával.

Ez a realitás

„Egy új, megújult Európa-politika kellene. Nincs, aki meghirdesse, nincs, aki megcsinálja, az idő pedig ellenünk dolgozik, ez a realitás. Ezek után hadd mondjak néhány szót Magyarországról. Magyarország egyszerre sikertörténet és fekete bárány. Gazdasági sikertörténet és politikai fekete bárány. Ezt önök a német sajtóból is jól láthatják” – fogalmazott a miniszterelnök.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Két napra megáll a tömegközlekedés Pécsen + videó

Két napra megáll a tömegközlekedés Pécsen + videó

Nem sikerült megegyezni Pécsett a buszvezetők idei béremeléséről ezert a januári után holnap és holnapután ismét kétnapos munkabeszüntetés lesz a városban. További részletek tudósítónktól, Szilágyi Jenőtől. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!