2023. 02. 02. Csütörtök Karolina, Aida napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Gazdaság

Orbán: Megújult Európa-politikára van szükség

A miniszterelnök erről Baden-Badenben, német vállalkozók előtt beszélt.

A kormányfő egyebek közt bírálta az Európai Unió energiapolitikáját, mondván: meg kell érteni, hogy az alternatív energiát csak a Németországhoz hasonló gazdag államok tudják finanszírozni, az oroszokra pedig mindenképp szükség van az energetika szempontjából. Hozzátette, hogy ha sikerül megvédenie Brüsszelben a magyar energiapolitikát, akkor hazánkban az energia ára az amerikaival lesz azonos szinten 2018-ra.

Orbán Viktor szerint Magyarország egyszerre gazdasági sikertörténet és politikai fekete bárány – utóbbival azokra a kritikákra utalt, amelyekkel az új alaptörvényt illették külföldön, amiért szembemegy a mai európai politikai divat fősodrával.

Ez a realitás

„Egy új, megújult Európa-politika kellene. Nincs, aki meghirdesse, nincs, aki megcsinálja, az idő pedig ellenünk dolgozik, ez a realitás. Ezek után hadd mondjak néhány szót Magyarországról. Magyarország egyszerre sikertörténet és fekete bárány. Gazdasági sikertörténet és politikai fekete bárány. Ezt önök a német sajtóból is jól láthatják” – fogalmazott a miniszterelnök.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Rettegnek a lakosok, hogy őket is elviszik a frontra harcolni

Rettegnek a lakosok, hogy őket is elviszik a frontra harcolni

Exkluzív felvételeket és interjúkat készített a TV2 stábja a kárpátaljai kényszersorozásról. Mióta az ukrán elnök bejelentette, hogy le kell cserélni a fronton egy éve szolgáló fáradt katonákat, az utcáról bárkit behívhatnak és el is visznek a seregbe, a magyarokat pedig sokszor rögtön a frontra vezényelik.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!