2022. 05. 25. Szerda Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:20

Gazdaság

Orbán: Megújult Európa-politikára van szükség

A miniszterelnök erről Baden-Badenben, német vállalkozók előtt beszélt.

A kormányfő egyebek közt bírálta az Európai Unió energiapolitikáját, mondván: meg kell érteni, hogy az alternatív energiát csak a Németországhoz hasonló gazdag államok tudják finanszírozni, az oroszokra pedig mindenképp szükség van az energetika szempontjából. Hozzátette, hogy ha sikerül megvédenie Brüsszelben a magyar energiapolitikát, akkor hazánkban az energia ára az amerikaival lesz azonos szinten 2018-ra.

Orbán Viktor szerint Magyarország egyszerre gazdasági sikertörténet és politikai fekete bárány – utóbbival azokra a kritikákra utalt, amelyekkel az új alaptörvényt illették külföldön, amiért szembemegy a mai európai politikai divat fősodrával.

Ez a realitás

„Egy új, megújult Európa-politika kellene. Nincs, aki meghirdesse, nincs, aki megcsinálja, az idő pedig ellenünk dolgozik, ez a realitás. Ezek után hadd mondjak néhány szót Magyarországról. Magyarország egyszerre sikertörténet és fekete bárány. Gazdasági sikertörténet és politikai fekete bárány. Ezt önök a német sajtóból is jól láthatják” – fogalmazott a miniszterelnök.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Áradások Indiában

Több mint 800 ezer ember kényszerült otthona elhagyására Indiában az árvizek miatt.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!