2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Gazdaság

Orbán: A magyarok megtalálták a számításukat

Újabb stratégiai megállapodást írt alá a magyar kormány – ezúttal a Magyar Suzukival.

Az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt, hogy Magyarország egyik büszkesége az esztergomi gyár. A miniszterelnök bejelentette, hogy a kormány döntése szerint megépítik a Suzuki-gyárnak otthont adó Esztergom és az M1-es autópálya közötti csatlakozást biztosító útszakaszt.

A tárgyaláson az is szóba került, hogy növelik a Suzuki magyar beszállítóinak arányát, és – az autógyár javaslatára – a tervezetthez képest nagyobb lesz a Komárom és Révkomárom közötti új Duna-híd kapacitása.

Orbán Viktor az eseményen arról is beszélt, hogy a magyar kormány továbbra is támogatja azokat a cégeket, amelyek a saját profit érdekeiken túl a magyar emberek érdekeit is szem előtt tartják.

"A Suzuki-gyár Magyarország egyik büszkeségévé vált, a magyar emberek megtalálták a számításukat.  Magyarország jól járt, ezért is van alapja ennek a megállapodásnak, de itt nemcsak a befektetőkről van szó, hanem a gyárban dolgozó munkásokról is, mert a gyár nemcsak azért sikeres, mert a befektetők jó helyre tették a pénzüket, hanem mert a munkások a gyárban jól dolgoznak" – jelentette ki csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök.

"A Suzukival való megállapodás személyesen is igen jól esik az embernek bármennyire is üzletről van szó” - fogalmazott Orbán Viktor. Hozzátette: „Amikor a kommunizmus összeomlott és nem lehet tudni, hogy mi lesz Magyarországon (...) volt néhány gyár és ezek között ott volt a Suzuki, aki Magyarországra jött és befektetett. Ezzel nemcsak munkahelyeket, hanem Magyarország iránt bizalmat hozott létre".

A Suzuki vezérigazgatója új piacokon is bevezetné a Magyarországon készült modelleket. A gyár emellett hamarosan egy új modellt gyártását is elkezdheti az esztergomi gyárban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Új lakossági állampapírokat bocsát ki a Magyar Állam 2024-ben – hangzott el a Pénzügyminisztérium és az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) pénteki sajtótájékoztatóján, ahol ismertették az ország jövő évi finanszírozási tervét.
Átadták az új Ipoly-hidat + videó

Átadták az új Ipoly-hidat + videó

Ezúttal Őrhalom és Ipolyvarbó között készült el az új híd, ami amellett, hogy a határ menti közösségek életét megkönnyíti, a gazdaság fejlesztése szempontjából is fontos szerepe van.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!