2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Gazdaság

Nyomoz a NAV a Jobbik zavaros pénzügyei miatt

  • Nyomoz a NAV a Jobbik zavaros pénzügyei miatt

Április elsején új időszámítás kezdődik a NAV-nál

Április elsejével új időszámítás kezdődik a magyar adóigazgatásban, ugyanis a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) onnantól kezdve minden számla adatát megkapja azonnal elektronikus úton, így évente félmilliárd számla információi futnak majd be a szervezethez - mondta Izer Norbert adóügyi államtitkár a Magyar Nemzet szerdai számában.

Mint fogalmazott, az online számlarendszeren keresztül nemcsak a cégek közötti számlák információi érkeznek meg a hatósághoz, hanem azoknak a számláknak az adatai is, amelyeket a lakosság, vagyis a különféle magánszemélyek vásárlásairól, ügyleteiről állítanak ki a vállalkozások.

Izer Norbert szerint a módosítás a feketegazdaság ellen elért eredmények megtartását szolgálja, de a vállalkozások adóügyintézésének megkönnyítését is lehetővé teszi.

Idén nyáron először, az Európai Unióban az elsők között az adóhivatal áfabevallási ajánlatot készít a vállalkozások számára, vagyis komoly segítséget nyújt az egyik legbonyolultabb teendő elvégzéséhez - emelte ki.

Hozzátette: az e-áfa rendszere számos állami szolgáltatás előtt nyit kaput, amelyek később jelentős könnyebbséget nyújthatnak a vállalkozásoknak. Ilyen például az áfaegyenleg akár naponkénti lekérdezése vagy az, hogy bizonyos összeghatárnál vagy adott számlakiállítókra automatikus értesítést kérhetnek a vállalkozások az adóhivataltól.

 

Nyomoz a NAV a Jobbik zavaros pénzügyei miatt

Nyomoz a NAV a Jobbik zavaros pénzügyei miatt, miután saját tagjait is átverhette párt - tudta meg a PestiSrácok.

A portál beszámolójában kifejti: az Állami Számvevőszék jelentése szerint saját tagságát és a közvéleményt is megtévesztette a Jobbik, mivel a párt gazdálkodása 2017-ben és 2018-ban sem volt átlátható és elszámoltatható.

Az ÁSZ megállapította, hogy a Jobbik az említett években több, mint 1,4 milliárd forint közpénzt kapott, de a párt pénzügyi kimutatása sem mutat megbízható és valós képet a párt gazdálkodásáról.

A NAV a Momentum esetében több százmilliós költségvetési csalás miatt vizsgálódik, a Gyurcsány-párttal kapcsolatban pedig számvitel rendjének megsértése miatt nyomoznak.

 

HírTV, MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!