2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A szabadság vára 11:00

Gazdaság

November elsejétől csökkenhet tovább a rezsi

November elsejétől folytatódhat a rezsicsökkentés – ezt a fejlesztési tárca államtitkára mondta a Hír Televíziónak. 11,1 százalékkal csökken az áram, a gáz és a távhő ára.

November elsejétől csökkenhet tovább a rezsi – nyilatkozta a Hír Televízió Bruttó című gazdasági magazinjának Fónagy János. A fejlesztési tárca államtitkára azt mondta: a szakminisztérium az energiahivatallal közösen ezt az időpontot javasolja a kormánynak. Az államtitkár közölte: a kabinet a napokban dönt a gáz, a villamos energia és a távhő árának újabb, 11,1 százalékos csökkentésének időpontjáról. Az újabb rezsicsökkentés után a háztartási energia összesen 20 százalékkal lesz olcsóbb, mint tavaly ősszel volt.

– Az október 15. mindenképpen kiesik, mert félbevágja a számlázási időszakot és tényleg indokolatlan bonyodalmakat okoz a szolgáltatóknál a felkészülési időszak, a fűtési idény kezdete és a gáz három hónapos elszámolási ciklusa – magyarázta Fónagy János. – Ezek azt indokolták, hogy a tárca is, az energiahivatal is, és jómagam is a november elsejét javasoljuk – tette hozzá a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Július elsején indul az otthonfelújítási program

Július elsején indul az otthonfelújítási program

Július elsején indul az otthonfelújítási program, hosszabb futamidővel és többféle tevékenységre igényelhető támogatás – közölte az Energiaügyi Minisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!