2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Gazdaság

Növelnék az innovációs célú közbeszerzések számát

Együttműködési megállapodást írt alá Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Közbeszerzési Hatóság.

A cél, hogy növeljék az innovációs célú közbeszerzések számát. Palkovics László miniszter az aláírás után azt mondta: meg kell vizsgálni, hogy melyek azok a fontos mérföldkövek, amelyek mindenképpen elengedhetetlenek az innovációs célok eléréséhez.

„Egy kicsit tágabb kontextusba helyeztem azt, hogy miért fontos az, hogy a magyar vállaltok innovatívak legyenek, azaz rendelkezzenek olyan képességgel, ami egy új termék, egy új szolgáltatás előállításához tud vezetni. És ha ennek vannak akadályai, például azért, mert mondjuk egy innovációs eszköznek a beszerzése az nem egészen ugyanolyan, mint amikor egy építkezést kell lebonyolítani, akkor ebben viszont nyújtsunk támogatást. A mai konferencia erről szólt” – emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

Palkovics: A vasút lehet a tengeri szállítás alternatívája

A vasút lehet a tengeri szállítás alternatívája; erről és az ehhez szükséges fejlesztésekről is egyeztettek a résztvevők a Bulgária-Magyarország-Szerbia-Törökország közlekedési munkacsoport alakuló ülésén - mondta a technológiai és ipari miniszter kedden az MTI-nek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!