2023. 06. 10. Szombat Margit, Gréta napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Bayer show 00:05

Gazdaság

Nőttek a bérek, nagyobb lett a családok mozgástere

Csaknem három és fél százalékkal nőttek tavaly a bruttó bérek. A családi adórendszernek, a béremelési programoknak, az alacsony inflációnak, valamint a rezsicsökkentésnek köszönhető a keresetek növekedése – reagált a Fidesz a hírre.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2013. január–decemberben a bruttó átlagkereset kicsit több mint 230 ezer forint volt. A vállalkozásoknál dolgozók átlagosan 242 ezer, a közszférában dolgozók pedig közel 228 ezer forintot vihettek haza.

A Hír TV által megkérdezett szakértő szerint további növekedés várható. „A 2014-es évre ezek a kedvező folyamatok fennmaradhatnak, tehát 3-4 százalék közötti reálbér-emelkedés is bekövetkezhet. Ez továbbra is elsősorban annak köszönhető, hogy az infláció alacsonyabban fog alakulni idén, mint tavaly” – mondta Tóth Gergely vezető elemző.

Nagyobb lett a családok mozgástere

A családi adórendszernek, a béremelési programoknak, az alacsony inflációnak, valamint a rezsicsökkentésnek köszönhető a keresetek növekedése – reagált Selmeczi Gabriella a statisztikai hivatal hírére. A Fidesz szóvivője szerint ezzel a magyar családok mozgástere nagyobb lett.

ƒ„Januárban százezer forint fölé nőtt a minimálbér. Idén két ütemben is növeljük a pedagógusok bérét: januárban a minimálbér-emelésnek köszönhetően növekedett, a következő emelés pedig szeptemberben várható. Immár harmadik éve több lépcsőben zajlik az egészségügyi dolgozók béremelése, márciusban megérkezik a tiszthelyettesek bérkiegészítés – sorolta Selmeczi Gabriella –, s ugyancsak márciusban a szociális és gyermekvédelmi, gyermekjóléti ágazati dolgozók is kézhez kapják januárig visszamenőleg az 5-11 százalékkal megemelt bérüket.”

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!