2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Gazdaság

New Jersey demokrata szenátora is elnök lenne

Cory Booker szenátor az újabb demokrata párti elnökjelölt-aspiráns a 2020-as elnökválasztásokon.

  • New Jersey demokrata szenátora is elnök lenne

A 49 éves New Jersey-i szenátor, aki korábban Newark polgármestere is volt, támogatónak küldött e-mailben és videóüzenetben jelentette be indulását. Az első kommentárok felhívják a figyelmet arra, hogy a bejelentés a Fekete Történelem Hónapja nevű, az afroamerikaiakra emlékező, évente megrendezett eseménysorozat első napján jelent meg.

A szintén afroamerikai Booker indulása nem meglepetés: régóta hangoztatta e szándékát. A 2018 őszén tartott félidős választásokon – amikor a képviselőház egészét és a szenátus csaknem egyharmadát választották újra, valamint több államban kormányzóválasztást is tartottak – az egyik legaktívabban kampányoló politikus volt. 24 tagállamban járt és mindenütt azt hangoztatta, hogy az ország „morális pillanathoz” érkezett. A politikus Donald Trump elnök egyik éles bírálója, elsősorban a kormányzat bevándorlási és klímapolitikájával elégedetlen. A bűnügyi igazságszolgáltatás reformjának híve és szót emelt a marihuána legalizálásáért, támogatja az azonos neműek házasságát. Bookert 2016-ban elsöprő többséggel választották meg Newark polgármesterének, 2013 óta pedig a szenátus tagja. Az Egyesült Államok legjobb egyetemein – a Stanford egyetemen és a Yale jogi karán – folytatott tanulmányokat, majd Newarkbn szegényeket segítő nonprofit szervezetet hozott létre. Agglegény és kiváló szónok hírében áll. Ezzel együtt is a Demokrata Párton belül sokan bizalmatlanul tekintenek rá, mert kiváló kapcsolatai vannak az üzleti világgal, és sokan nem felejtették el azt sem, hogy a 2012-es elnökválasztási kampányban védelmébe vette Mitt Romney republikánus elnökjelölt milliárdos vállalkozásait Booker a demokrata párti elnök-aspiránsok rendkívül sokszínű táborába lépett be. Elizabeth Warren, Kamala Harris, Kirsten Gillibrand szenátor, Tulsi Gabbard képviselő, Julián Castro az előző elnök, Barack Obama kormányának volt minisztere, Pete Buttigieg, egy indianai kisváros polgármestere már hivatalosan is bejelentette indulását az elnökjelöltségért. Várhatóan indul Bernie Sanders szenátor és Joe Biden volt alelnök is.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!