2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Gazdaság

Nem született csődegyezség a Raabvill alvállalkozóival

Nem született határidőre csődegyezség a Raabvill Kft. és mintegy kétszáz egykori alvállalkozója között. Az elektronikai cég a 800 milliós beszállítói tartozás mellett további 700 milliós hiányt halmozott fel. A hitelezők nem tudták elfogadni a hétfői tárgyaláson azt az ajánlatot, hogy pénzt nem kapnak, viszont a győri vállalkozás több mint egymilliárdos kintlévőségeit kapnák meg fizetésként.

Harmadszor sem tudtak megegyezni a villanyszereléssel foglalkozó Raabvill vezetői a beszállítókkal. A cég több mint száz alvállalkozónak tartozik összesen 700 millió forinttal. „Ez a csődegyességi tárgyalás igazából olyan volt, mint az előzők, tehát semmi olyan konkrétum és normális ígéret nem hangzott el a részükről, ami számunkra elfogadható lett volna. Nagyon egyértelmű, hogy ők fizetni nem akarnak” – nyilatkozta Léber Szabolcs, a Congen Kft. ügyvezetője.

A Raabvill májusban kért csődvédelmet, amivel megúszta az azonnali felszámolást, és fizetési haladékhoz jutott. A cég a pénzüket követelő alvállalkozóknak egy fillért nem fizetett volna, hanem átadta volna nekik a tartozások fedezetéül saját követeléseit. A Raabvill vezetői azt állítják, hogy kintlévőségeik elérik a kétmilliárd forintot, azaz mások ennyivel tartoznak nekik. „Az egyezségi javaslatunkat maximálisan úgy próbáltuk kidolgozni, hogy a hitelezőink a lehető legnagyobb megtérüléshez jussanak, a követeléseket engedményezni szándékoztuk, ami az jelentette, hogy százszoros megtérüléshez juthattak volna” – közölte Krupánszky Gábor, a Raabvill Kft. ügyvezetője.

A hitelezők képviselője azt állítja, a Raabvill vezetői újonnan alapított gazdasági társaságokba mentik ki a cég vagyonát, ami bűncselekmény. „A Raabvill Kft. székhelyén a mai napig ugyanazok a személyek, ugyanazon ügyvezető és tulajdonosi körrel tevékenységet folytatnak, azokkal a vagyontárgyakkal, amelyek véleményünk szerint fedezetéül szolgálnának a tartozásnak” – mondta Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője.

Az alvállalkozók már korábban feljelentést tettek az adóhatóságnál. Most pedig kérvényezték a Raabvill-tulajdonosok magánvagyonának zárolását is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Képes lesz Szlovákia csökkenteni a társadalmi megosztottságot?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!