2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Vörös narkó 10:55

Gazdaság

Nem költik a pénzüket a magyarok a boltokban

Erős üzenetet küldtek a vásárlók a magyar kiskereskedelemnek. Még kevesebbet költöttek el a boltokban, mint egy hónappal korábban. Közzétette a KSH a legfrissebb, februári kiskereskedelmi adatot.

  • Nem költik a pénzüket a magyarok a boltokban

Februáran a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint 4,6, naptárhatástól (és szökőnaphatástól) megtisztítva 1,1 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakihoz képest – közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Ennek még éppen lehetne is örülni, hiszen januárban még csak 0,6 százalékos volt a növekedés és már az is másfél éves csúcsnak számított. Merthogy előtte legutóbb 2022 novemberben látott növekedést a magyar kiskereskedelem. Tehát az éves alapon számított forgalom februárban tovább emelkedett, csakhogy van egy másik mutató, ami kifejezetten hervasztó.

Havi alapon ugyanis már csökkenés állt be: februárban 0,6 százalékkal mérséklődött januárhoz képest a boltok forgalma.

Mindez egyértelmű romlás, de nem előzmény nélküli. Januárban a szezonális és naptárhatással kiigazított adatok szerint a kiskereskedelmi forgalom volumene nem változott az előző hónaphoz, vagyis decemberhez viszonyítva. Ez akkor azonban nem feltétlenül számított negatívumnak, tekintve, hogy a ünnepi időszak költései adták a bázist. Azt viszont már akkor is meg kellett jegyezni, hogy ezzel megszakadt egy sorozat és két egymás követő hónap után harmadszorra már elolvadt a havi alapú növekedés. Ez annak fényében számítot különösen kedvezőtlennek, hogy a megemelt minimálbér és a garantált bérminimum januárban már rendelkezésére állt az érintetteknek.

A teljes cikket a VG.hu oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Rohad a főváros úthálózata

Rohad a főváros úthálózata

Rohamosan romlik Budapest közúti infrastruktúrájának állapota, ez lehet a hétköznapi tapasztalata azoknak az autósoknak, akik napi szintet koptatják az aszfaltot Budapest útjain.
Orbán Viktor: A magyar vidék, a magyar gazdák számíthatnak ránk

Orbán Viktor: A magyar vidék, a magyar gazdák számíthatnak ránk

Brüsszel tisztességtelenül járt el a magyar és az uniós gazdákkal szemben, amikor egyre szigorúbb szabályokkal növelte a termelők költségeit, és közben versenyre kényszerítette őket olyan, a közösségen kívüli termelőkkel, akikkel szemben semmilyen elvárást nem támasztott – mondta az agrárgazdasági kamara lapjának, a NAKlapnak adott interjúban Orbán Viktor miniszterelnök.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!