2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Gazdaság

Őket még jobban sújtja az orosz embargó

A gyógyszer- és járműipart az élelmiszerszektornál is erőteljesebben sújthatja a nyugati világ és Oroszország közötti viszály – mondta Magyarország élőben című műsorunkban a külügyi tárca biztonságpolitikai államtitkára.

Mikola István emlékeztetett, az élelmiszereket érintő embargót Moszkva csak augusztus végén vezeti be, a külügyben még számolják a lehetséges veszteségeket. Több uniós országgal ellentétben Magyarország egyelőre nem fordult konkrét kártérítési igénnyel Brüsszelhez.

– Körülbelül 320 és 400 millió euró között fogunk veszíteni az exportunkból, egy része az élelmiszer-, sertéshús- és mezőgazdasági termékek, de nagyobb része a gyógyszer és a közúti járművek exportja, tehát ez egy nagyon összetett kérdés – mondta Mikola István.

Brüsszelben már tárgyalnak az EU-s országok kártérítéséről. Bővebben>>>

Tekintse meg a teljes interjút:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: A magyar vidék, a magyar gazdák számíthatnak ránk

Orbán Viktor: A magyar vidék, a magyar gazdák számíthatnak ránk

Brüsszel tisztességtelenül járt el a magyar és az uniós gazdákkal szemben, amikor egyre szigorúbb szabályokkal növelte a termelők költségeit, és közben versenyre kényszerítette őket olyan, a közösségen kívüli termelőkkel, akikkel szemben semmilyen elvárást nem támasztott – mondta az agrárgazdasági kamara lapjának, a NAKlapnak adott interjúban Orbán Viktor miniszterelnök.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!