2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Szinbád

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szinbád 22:00

Gazdaság

Nem bíznak a termelés teljes újraindításában

Hiába nyilvánította védetté a kormány a kapuvári húsüzemet, az ott dolgozó 400 ember nem bízik abban, hogy hétfőn újra elindul a teljes termelés.

A munkavállalók péntek délután a húsfeldolgozó előtt megtartották tervezett demonstrációjukat, mivel nem bíznak abban, hogy hétfőn újra elindul a teljes termelés. Ahogy az a héten ismertté vált, a kapuvári üzemben a tartozások és a hitelek miatt már nincs pénz alapanyagra, ezért minimálisra csökkentették a termelést.

Tüntetés a kapuvári húsüzem előtt
Tüntetés a kapuvári húsüzem előtt
Fotó: Krizsán Csaba / MTI

Újraindul a termelés a kapuvári húsgyárban

A Kisalföld Zsobrák Péter tulajdonosra hivatkozva azt írta pénteki számában, hogy újraindul a termelés a kapuvári húsgyárban. „Hétfőn újraindul a vágás és a feldolgozás az üzemben, valamint ki lehet jelenteni, a cég nagy kereskedelmi partnerei nem pártoltak el tőlünk” – fogalmazott a lapnak Zsobrák Péter.

Tüntetés a  kapuvári húsüzem előtt
Tüntetés a kapuvári húsüzem előtt
Fotó: Krizsán Csaba / MTI

Tisztáznák a helyzetet

„Felmerül a gyanúja a pénzügyi visszaéléseknek” a kapuvári húskombinátnál. A kormány a helyzet tisztázása és az ott lévő mintegy 400 munkahely megőrzése érdekében a kapuvári húskombinát mögött álló mindkét céget kiemelt vállalattá nyilvánította – mondta Giró-Szász András kormányszóvivő csütörtökön az M1 Az Este című műsorában. A döntéssel az a cél, hogy az állam nélkül senki ne tudjon nyerészkedni a megszorult helyzetben lévő cégeken, ne történjen vagyonkimentés, és ezáltal ne kerüljenek veszélybe munkahelyek – közölte Giró-Szász András.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!