2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Gazdaság

Nem arról van szó, hogy nem szeretik a kormányt

Előrelátható volt a forint gyengülése idén év elején – nyilatkozta a Rájátszásban Heim Péter közgazdász. A szakember szerint a forint–euró árfolyam egész évben a 300-as árfolyam környékén mozoghat.

Heim Péter úgy látja: a pénzpiacok így reagálnak arra a hírre, miszerint a kormány a hagyományostól eltérő monetáris politikát vár a nemzeti bank új vezetésétől. A bankszektorra háruló többletterhek miatt szerinte idén sem lendül be a vállalati hitelezés.

„Törvényszerű, hogy a bankrendszer nem hitelezett, szerintem ez még egy ideig el fog tartani, valószínűleg az idei lesz az ilyen nagy hitelleépítési év – fogalmazott Heim Péter. – Ez nem azért van, mert nem szeretik a kormányt. Részben maga a hitelleépítésnek a sebessége annak a következménye, hogy különböző extra adókat kivetnek a bankrendszerre, és emiatt nem tud kockázatot vállalni.”

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Németországgal kivételez az Európai Unió

Németországgal kivételez az Európai Unió

Európa megnyitotta a lehetőséget az alternatív üzemanyagok előtt, ám a jelek szerint csak Németország számára. Másoknak egyelőre nincs lehetőségük versenybe szállni, pedig az uniós piacon Olaszország is rendelkezik olyan termékkel, amellyel szintén jól futnának az autók.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!