2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Gazdaság

Nem arról van szó, hogy nem szeretik a kormányt

Előrelátható volt a forint gyengülése idén év elején – nyilatkozta a Rájátszásban Heim Péter közgazdász. A szakember szerint a forint–euró árfolyam egész évben a 300-as árfolyam környékén mozoghat.

Heim Péter úgy látja: a pénzpiacok így reagálnak arra a hírre, miszerint a kormány a hagyományostól eltérő monetáris politikát vár a nemzeti bank új vezetésétől. A bankszektorra háruló többletterhek miatt szerinte idén sem lendül be a vállalati hitelezés.

„Törvényszerű, hogy a bankrendszer nem hitelezett, szerintem ez még egy ideig el fog tartani, valószínűleg az idei lesz az ilyen nagy hitelleépítési év – fogalmazott Heim Péter. – Ez nem azért van, mert nem szeretik a kormányt. Részben maga a hitelleépítésnek a sebessége annak a következménye, hogy különböző extra adókat kivetnek a bankrendszerre, és emiatt nem tud kockázatot vállalni.”

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!