2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

Nem a pótlékokkal növelt bruttó bérről megy a vita

Egyre nő a feszültség a kereskedelmi dolgozók és a nagy áruházláncok között. A Metrónál sztrájkbizottság alakulhat. A Spart pedig azzal gyanúsítják, hogy nem adta meg minden dolgozójának a bérminimumot. Buebenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke volt a Magyarország élőben vendége.

  • Nem a pótlékokkal növelt bruttó bérről megy a vita

Nem a pótlékokkal növelt bruttó béren, hanem az alapbéren megy a vita a Sparban – ezt mondta Bubenkó Csaba a Magyarország élőben című műsorunkban. A szakszervezeti vezető szerint amúgy sem az idén, hanem az előző években fordult elő, hogy egyes dolgozók nem kapták meg a garantált bérminimumot.

„Mi nem a teljes bérrel foglalkozunk, hanem a munkaszerződésben rögzített alapbérrel. Erről szól a vita és nem arról, hogy a bruttó bér az mennyi, mert, hogy ha valaki sokat túlórázik, meg műszakpótlékos munkarendbe van beosztva, akkor kereshet ennyit, aki meg nincsen, akkor az nem keres” – mutatott rá a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.

A Spar üzletlánc vezetősége korábban kivonulással és külföldi vendégmunkások alkalmazásával fenyegette meg munkavállalóit, miután a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete felügyeleti eljárást kezdeményezett, mert több szakképzett dolgozója nem a jogszabályban előírt garantált bérminimumot kapta meg alapbérként.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!