2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Gazdaság

Nem a pótlékokkal növelt bruttó bérről megy a vita

Egyre nő a feszültség a kereskedelmi dolgozók és a nagy áruházláncok között. A Metrónál sztrájkbizottság alakulhat. A Spart pedig azzal gyanúsítják, hogy nem adta meg minden dolgozójának a bérminimumot. Buebenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke volt a Magyarország élőben vendége.

  • Nem a pótlékokkal növelt bruttó bérről megy a vita

Nem a pótlékokkal növelt bruttó béren, hanem az alapbéren megy a vita a Sparban – ezt mondta Bubenkó Csaba a Magyarország élőben című műsorunkban. A szakszervezeti vezető szerint amúgy sem az idén, hanem az előző években fordult elő, hogy egyes dolgozók nem kapták meg a garantált bérminimumot.

„Mi nem a teljes bérrel foglalkozunk, hanem a munkaszerződésben rögzített alapbérrel. Erről szól a vita és nem arról, hogy a bruttó bér az mennyi, mert, hogy ha valaki sokat túlórázik, meg műszakpótlékos munkarendbe van beosztva, akkor kereshet ennyit, aki meg nincsen, akkor az nem keres” – mutatott rá a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.

A Spar üzletlánc vezetősége korábban kivonulással és külföldi vendégmunkások alkalmazásával fenyegette meg munkavállalóit, miután a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete felügyeleti eljárást kezdeményezett, mert több szakképzett dolgozója nem a jogszabályban előírt garantált bérminimumot kapta meg alapbérként.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!