2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

Nem az internetadóból emelnek bért

A fegyveres és rendvédelmi dolgozók bérét nem az internetadóból fogják emelni, mondta a kormányszóvivő. A béremelésre 44 milliárd forintot fordít a kormány – a tervek szerint 2015 júliusával 30 százalékkal emelkedik majd a rendőrök és a katonák bére. A kormány a munkahelyteremtést támogató programjait is folytatja.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint csaknem kétszázezer fővel többen dolgoznak ma Magyarországon, mint egy évvel korábban. A munkanélküliségi ráta a harmadik negyedév végén jócskán 8 százalék alatt volt. A legtöbb munkahely a feldolgozóiparban jött létre, ott hetvenezerrel nőt a foglalkoztatottak száma, a kereskedelemben pedig huszonegyezerrel dolgoznak többen, mint egy évvel korábban.

„Immáron több mint tíz hónapja folyamatosan nő Magyarországon a foglalkoztatás. Négymillió fölött vagyunk, a foglalkoztatás, hála Istennek, 2010 augusztusa óta nő, de négymillió fölé gyakorlatilag az elmúlt tíz hónapban sikerült menni, és úgy tűnik, hogy ezen a szinten meg is tudunk ragadni, ami nagyon nagy eredmény, hiszen 22 éve nem volt erre példa” – mondta Czomba Sándor szakképzési és munkaerő-piaci államtitkár.

A politikus szerint a kétszázezer új munkahely döntő többsége a versenyszférában jött létre. A közfoglalkoztatottak száma egy év alatt csak tizenkétezer fővel nőtt, a külföldön munkát vállalóké pedig négyezerrel. A kormány célja továbbra is a teljes foglalkoztatás megteremtése. „2015-ben több ágazatban is lesznek béremelések. Elindul a fegyveres- és rendvédelmi életpályamodell, amelyre 44 milliárd forintot biztosít a kormány. Első ütemben 2015 júliusában átlagosan 30 százalékkal nőnek a fegyveres és rendvédelmi dolgozók bérei” – mondta Kurucz Éva kormányszóvivő.

Folytatják a pedagógus-béremelést is: 2017-ig minden évben átlagosan 4-5 százalékkal emelik a tanárok fizetését. Az orvosok, fogorvosok, rezidensek, védőnők és egészségügyi dolgozók is béremelésre számíthatnak. A háziorvosi ellátó rendszer fejlesztésére 18,5 milliárd forint fordít a kormány. „A kormány elkötelezett ezen a téren, de nem a távközlési adó kiterjesztéséből kívánja megtenni, természetesen ez elvi kérdés” – tette hozzá a kormányszóvivő.

A közszolgálati tisztviselők életpályamodelljét várhatóan 2016-ban vezetik be.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!