2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Híradó 07:00

Gazdaság

Nem az internetadóból emelnek bért

A fegyveres és rendvédelmi dolgozók bérét nem az internetadóból fogják emelni, mondta a kormányszóvivő. A béremelésre 44 milliárd forintot fordít a kormány – a tervek szerint 2015 júliusával 30 százalékkal emelkedik majd a rendőrök és a katonák bére. A kormány a munkahelyteremtést támogató programjait is folytatja.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint csaknem kétszázezer fővel többen dolgoznak ma Magyarországon, mint egy évvel korábban. A munkanélküliségi ráta a harmadik negyedév végén jócskán 8 százalék alatt volt. A legtöbb munkahely a feldolgozóiparban jött létre, ott hetvenezerrel nőt a foglalkoztatottak száma, a kereskedelemben pedig huszonegyezerrel dolgoznak többen, mint egy évvel korábban.

„Immáron több mint tíz hónapja folyamatosan nő Magyarországon a foglalkoztatás. Négymillió fölött vagyunk, a foglalkoztatás, hála Istennek, 2010 augusztusa óta nő, de négymillió fölé gyakorlatilag az elmúlt tíz hónapban sikerült menni, és úgy tűnik, hogy ezen a szinten meg is tudunk ragadni, ami nagyon nagy eredmény, hiszen 22 éve nem volt erre példa” – mondta Czomba Sándor szakképzési és munkaerő-piaci államtitkár.

A politikus szerint a kétszázezer új munkahely döntő többsége a versenyszférában jött létre. A közfoglalkoztatottak száma egy év alatt csak tizenkétezer fővel nőtt, a külföldön munkát vállalóké pedig négyezerrel. A kormány célja továbbra is a teljes foglalkoztatás megteremtése. „2015-ben több ágazatban is lesznek béremelések. Elindul a fegyveres- és rendvédelmi életpályamodell, amelyre 44 milliárd forintot biztosít a kormány. Első ütemben 2015 júliusában átlagosan 30 százalékkal nőnek a fegyveres és rendvédelmi dolgozók bérei” – mondta Kurucz Éva kormányszóvivő.

Folytatják a pedagógus-béremelést is: 2017-ig minden évben átlagosan 4-5 százalékkal emelik a tanárok fizetését. Az orvosok, fogorvosok, rezidensek, védőnők és egészségügyi dolgozók is béremelésre számíthatnak. A háziorvosi ellátó rendszer fejlesztésére 18,5 milliárd forint fordít a kormány. „A kormány elkötelezett ezen a téren, de nem a távközlési adó kiterjesztéséből kívánja megtenni, természetesen ez elvi kérdés” – tette hozzá a kormányszóvivő.

A közszolgálati tisztviselők életpályamodelljét várhatóan 2016-ban vezetik be.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!