2019. október 14.,
hétfő, Helén napja

Négyszeres igen: jöhetnek a helikopterek és a repülőgépek

2013. május 22., szerda 19:56

Mind a négy parlamenti párt támogatja a Honvédelmi Minisztérium helikopter és repülőgép beszerzését – ezt a honvédelmi miniszter jelentette be az egyeztetést követő sajtótájékoztatón.

Hende Csaba hangsúlyozta: a HM helikopter és repülőgép állománya elavult, a járművek üzemideje hamarosan lejár. Hozzátette: a minisztérium szakértői munkacsoportja az ország és a honvédség igényei alapján őszig kialakítja a beszerzéssel kapcsolatos követelményrendszert, amelyet újra négypárti egyeztetésen tárgyalnak majd. Ezt követően úgy írják ki az uniós közbeszerzési eljárást, hogy az ajánlattevők a következő választások előtt jelentkezhessenek. Így az újonnan megalakuló kormány dönthet majd a több mint 100 milliárd forintos beszerzésről.

„Egyetértés van abban, hogy meg kell teremteni a nemzeti helikopter képességet, amely a XXI. század kihívásainak megfelelni tudó, modern helikopterekből álló flotta. Amely hosszú távon, gazdaságosan üzemeltethető és egyaránt alkalmas országvédelmi és szövetségi feladatok, katasztrófavédelmi, terrorelhárítási és légi rendészeti feladatok ellátására” – szögezte le Hende Csaba.

Forrás: Hír TV