2021. január 20.,
szerda, Fábián, Sebestyén napja

Négysávossá bővítik a 37-es utat Miskolc és Szerencs között

Hír TV

2020. október 6., kedd 08:29

Megújul a zempléni térség legfontosabb útja. A 37-es főút Miskolc és Szerencs közötti szakaszát jövő évben kezdik el négysávossá építeni. A mintegy 38 milliárd forintos hazai forrásból finanszírozott beruházás része a kormány országos útfejlesztési programjának. A térség Fideszes országgyűlési képviselőjelöltje szerint az új út fellendíti a turizmust és munkahelyeket teremt.

A régészeti feltárásokkal elkezdődött a 37-es főút négysávossá építése Miskolc és Szerencs között. A kormány nagyléptékű útfejlesztésének célja, hogy Magyarország nagyvárosait 2x2 sávos gyorsforgalmi út kösse össze, az autópályák pedig érjenek el az országhatárokig.

Koncz Ferenc, a térség korábbi kormánypárti országgyűlési képviselője szívügyének tekintette a 37-és út fejlesztését- idézte fel a nyáron elhunyt politikus lánya, Koncz Zsófia. A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje szerint az úthálózat modernizálásával javul az ott élők életminősége, lendületet kap a turizmus, és új munkahelyek jönnek létre.

Az útfejlesztésben érintett települések polgármesterei történelminek nevezték a beruházást. A felújítás előkészítése 2020 végére befejeződik, a négysávosítás költsége várhatóan 35 és 38 milliárd forint között lesz.

Hír TV