2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Rózsa Miklós a filmzenekirály 03:00

Gazdaság

Négysávossá bővítik a 37-es utat Miskolc és Szerencs között

Megújul a zempléni térség legfontosabb útja. A 37-es főút Miskolc és Szerencs közötti szakaszát jövő évben kezdik el négysávossá építeni. A mintegy 38 milliárd forintos hazai forrásból finanszírozott beruházás része a kormány országos útfejlesztési programjának. A térség Fideszes országgyűlési képviselőjelöltje szerint az új út fellendíti a turizmust és munkahelyeket teremt.

  • Négysávossá bővítik a 37-es utat Miskolc és Szerencs között

A régészeti feltárásokkal elkezdődött a 37-es főút négysávossá építése Miskolc és Szerencs között. A kormány nagyléptékű útfejlesztésének célja, hogy Magyarország nagyvárosait 2x2 sávos gyorsforgalmi út kösse össze, az autópályák pedig érjenek el az országhatárokig.

Koncz Ferenc, a térség korábbi kormánypárti országgyűlési képviselője szívügyének tekintette a 37-és út fejlesztését- idézte fel a nyáron elhunyt politikus lánya, Koncz Zsófia. A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje szerint az úthálózat modernizálásával javul az ott élők életminősége, lendületet kap a turizmus, és új munkahelyek jönnek létre.

Az útfejlesztésben érintett települések polgármesterei történelminek nevezték a beruházást. A felújítás előkészítése 2020 végére befejeződik, a négysávosítás költsége várhatóan 35 és 38 milliárd forint között lesz.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Több állattartó telepen is megjelent a madárinfluenza

Több állattartó telepen is megjelent a madárinfluenza

Kimutatta a madárinfluenza-vírus jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye több állattartó telepén. Az érintett állományok felszámolása, valamint a járványügyi nyomozás folyamatban van - közölte a hivatal kedden közleményben az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!