2024. 07. 17. Szerda Endre, Elek napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:55

Gazdaság

Négy évszak, négy város, hét fellépő és több ezer néző az idei MVM ZENERGIÁN

Az MVM idén immár nyolcadik alkalommal szervezte meg az MVM ZENERGIA összművészeti gálakoncertet. A zenei sokszínűség jegyében Balázs János, a Bagossy Brothers Company, Tóth Vera, Vecsei H. Miklós, az Anima Musicae Kamarazenekar, Sárközy Lajos és a Cantemus Vegyeskar gondoskodott a varázslatos hangulatról, a klasszikus és a könnyűzene páratlan találkozásával. A jótékonysági koncertet 2023. szeptember 2-án 18:30-tól a Müpa koncerttermében személyesen, három nagyvárosban óriáskivetítőn élőben, valamint otthonuk kényelméből, online is követhették a zenekedvelők.

  • Négy évszak, négy város, hét fellépő és több ezer néző az idei MVM ZENERGIÁN

Varázslatos fényfestés kísérte az idei MVM ZENERGIA koncertet is

Az MVM ZENERGIÁN idén is egyedülálló módon találkozott a zene, a vizuális élmény és a jótékonyság, valamint a klasszikus zene más műfajokkal, kiegészülve az irodalom és a tánc világával. A műsor tematikáját Vivaldi „A négy évszak” műve ihlette, így az este során az évszakokhoz kötődő, jól ismert klasszikus zeneművek, jazz és pop slágerek, valamint megzenésített versek hangoztak el, külön erre az alkalomra készült, egyedi átiratokban.

 
Dr. Bozóky Anita, az MVM Csoport kommunikációs igazgatója és Mátrai Károly, az MVM Csoport vezérigazgatója egy-egy virágcsokorral köszöntötte a fellépő és alkotó művészeket.
 

A Müpa koncerttermében olyan előadók álltak színpadra, mint Balázs János, a Bagossy Brothers Company, Tóth Vera, az Anima Musicae Kamarazenekar, Sárközy Lajos és a Cantemus Vegyeskar Szabó Soma vezényletével, továbbá Vecsei H. Miklós színművész, akinek a segítségével az irodalmat is becsempészték a repertoárba, a Petőfi 200 emlékév alkalmából.

 
Az MVM ZENERGIA színpadán Balázs János, a Bagossy Brothers Company, Tóth Vera, az Anima Musicae Kamarazenekar, Sárközy Lajos, a Cantemus Vegyeskar Szabó Soma vezényletével és Vecsei H. Miklós
 

„A zene energiája mindent felülmúl. Összehozza az embereket, áthidalja a kulturális különbségeket, túllép nyelvi korlátokon, kapcsolatot teremt, és nem ismer határokat. Éppen ezért nagyon szeretjük az MVM ZENERGIÁT: koncertünk megtestesíti mindazon alapértékeket, amelyek az MVM Csoport társadalmi szerepvállalását jellemzik: a fiatal tehetségek, a hátrányos helyzetűek és a kultúra támogatását, az innovációt, illetve az értékteremtést” – mondta köszöntőjében Mátrai Károly, az MVM Csoport vezérigazgatója.

 
Mátrai Károly, az MVM Csoport vezérigazgatója és Forgács-Fábián Sára, az Amigos a gyerekekért Alapítvány vezetője.
 

A koncert során felcsendültek Beethoven, Csajkovszkij és Mozart darabjai, de Hugh Martin és Joseph Kozma, valamint Michelle Legrand dalai is, és természetesen a Bagossy slágerekből is hallhattunk néhányat.

Az előadás a Müpában, a három vidéki nagyváros kivetítőin és az online közvetítésen keresztül összesen több mint ötezer nézőt varázsolt el. Az MVM ZENERGIA számos rekordot is megdöntött idén: a minden évben teltházas koncertre ilyen gyorsan még sosem fogytak el az ülőjegyek, ilyen sokan még sosem szavaztak az alapítványokra, és ekkora összegű adomány sem gyűlt össze a korábbi években.

„Ez egy szuperprodukció volt, melyre nagyon sokan és sokat készültünk. Ritkán van ilyen alkalom, hogy ennyi emberrel kiegészülve mi is részesei lehetünk egy ilyen nagy eseménynek, így ez már önmagában különleges élmény volt, a látvány pedig lenyűgöző volt” – osztotta meg gondolatait a Bagossy Brothers Company.

Az egyedi hangszerelésért és a zenei rendezésért Szentpáli Roland többszörös nemzetközi versenygyőztes és Artisjus-díjas tubaművész, zeneszerző felelt, a műsorvezető pedig ezúttal is Bősze Ádám volt.

Balázs János, akinek nevével már összefűződik az MVM ZENERGIA, így számolt be a koncert után: „Az MVM ZENERGIA sikerét többek között az is mutatja, hogy még a nyolcadik alkalommal is pár nap alatt elkelt minden jegy. Művészeti vezetőként feladatom a rendezvény egyedi irányvonalát követni: a legmagasabb értéket képviselő klasszikus zenei művek mellett egyéb műfajokat harmonikusan megjelentetni. Az idei év különleges számomra, mert nemcsak fellépője és művészeti vezetője voltam az estnek, hanem első alkalommal zeneszerzőként is bemutatkozhattam. A produkciót komoly, közel egy éves munka előzi meg, de valódi örömzenélés ez mindannyiunk számára. Az pedig, hogy jótékony célt is szolgálunk, plusz energiákat szabadít fel zenésztársaimban és bennem is. Azt gondolom, minden résztvevőnek igazi szerelemprojekt az MVM ZENERGIA.”

 
Balázs János, Tóth Vera, Sárközy Lajos és az Anima Musicae Kamarazenekar az Autumn Leaves (Joseph Kozma) előadása közben.
 

A négy évszak tematika megmutatkozott a zenei műsoron kívül a vizuális világban is, melyet Nagy Viktória vizuális rendező álmodott meg, saját festményeit életre keltve. Az eseménynek otthont adó Müpában nagyszabású fényfestés kíséretében jelent meg az ősz, míg Győrben a tél, Békéscsabán a tavasz, Szekszárdon pedig a nyár hangulatát megidéző látvány fogadta az érdeklődőket. A vidéki nagyvárosokban helyi zenei programokkal kiegészülve, ingyenesen, óriáskivetítőkön volt megtekinthető az előadás. Az összművészeti élményhez hozzájárult, hogy a zenén és irodalmon túl a tánc is helyet kapott az esti koncerten, a négy évszak vizuális megszületésében tánc etűddel Forczek Janka és Szilágyi Krisztián ifjú kortárs táncművészek szerepeltek, melyhez a koreográfiát Csuzi Márton álmodta meg.

 
Az egyik újrahangszerelt Bagossy Brothers Company slágert Sárközy Lajos hegedűművész kísérte játékával
 

Természetesen ezúttal sem kizárólag a művészet volt a középpontban, hiszen az MVM ZENERGIA a jótékonyság jegyében született. Az MVM a koncert teljes jegybevételét minden évben jótékony célra ajánlja fel, a nézők pedig idén is online szavazással dönthettek arról, hogy mely szervezet részesüljön a támogatásban. Idén rekordszámú szavazattal az Amigos a gyerekekért Alapítvány vehette át a koncert teljes jegybevételét, amelynek célja a súlyosan beteg gyermekek motiválása a gyógyulásra, játékos nyelvtanulás segítségével.

További információk az mvmzenergia.hu oldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!