2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Gazdaság

Navracsics: Az ötödik legnagyobb vesztesek vagyunk

Magyarország az ötödik legnagyobb vesztese az Európai Unióban az orosz embargónak – mondta a külgazdasági miniszter a Hír TV Magyarország Élőben című műsorának.

Navracsics Tibor az uniós külügyminiszterek rendkívüli csúcstalálkozója után azt nyilatkozta Brüsszelből: a magyar kormány a horvátokkal, a szlovákokkal és a görögökkel foghat össze a kárenyhítési alap növeléséért.

– Az eddigi álláspontok alapján az orosz embargó ötödik legnagyobb vesztesei vagyunk az Eurostat adatai alapján, a három balti állam és Lengyelország után Magyarország következik. Az eddigi nyilatkozatok alapján úgy tűnik, hogy potenciális szövetséges lehet Horvátország, a szlovákok hasonlóképpen jelentkeztek már, és Görögország is jelezte már, hogy az ő mezőgazdasági exportját is érzékeny veszteségek érték az orosz embargó miatt – mondta Navracsics Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: A magyar vidék, a magyar gazdák számíthatnak ránk

Orbán Viktor: A magyar vidék, a magyar gazdák számíthatnak ránk

Brüsszel tisztességtelenül járt el a magyar és az uniós gazdákkal szemben, amikor egyre szigorúbb szabályokkal növelte a termelők költségeit, és közben versenyre kényszerítette őket olyan, a közösségen kívüli termelőkkel, akikkel szemben semmilyen elvárást nem támasztott – mondta az agrárgazdasági kamara lapjának, a NAKlapnak adott interjúban Orbán Viktor miniszterelnök.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!