2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Gazdaság

Napindító - Hetek óta nem fizet a Booking a szállásadóknak

Már a háromezret is elérheti itthon azoknak a szállás-adóknak a száma, akiknek hetek óta nem fizet a Booking. A világ egyik legnagyobb utazási oldala karbantartásra hivatkozik, miközben vannak olyan szállástulajdonosok, akik már június óta nem kapják meg a nekik járó összegeket, sok esetben akár milliókat.

  • Napindító - Hetek óta nem fizet a Booking a szállásadóknak

601 fő. Jelenleg ennyien vannak egy közösségi felületen szerveződő csoportban, amelyben azok osztják meg tapasztalataikat akik hetek óta a saját pénzükre várnak az egyik legismertebb szállásközvetítő oldaltól.

A szállodáknak jellemzően a vendégek fizetnek méghozzá helyben, a szállodák pedig ezt követően fizetnek csak a Bookingnak egyfajta járadékot.

Kisebb szállások esetén viszont, aki lefoglalja a szállást a Bookingnak fizet, a Bookingnak pedig ezután kellene kifizetnie a szállásadókat, most azonban ezt nem történik meg.

A Magyar Turisztikai ügynökség legfrissebb adatai szerint eddig mintegy 3 ezer érintett van itthon, 80%-uknak a mai napig tartozik a globális szálláshelyközvetítő oldal. Az ügynökség ezért jogsegély szolgálatot indít, és egyeztetést kezdeményez az érintett hatóságokkal.

Az ügyet a nagyobbik kormánypárt sem hagyta szó nélkül. A Fidesz közleményében azt üzente a globális oldalnak: „Elvárják, hogy pedig haladéktalanul fizessék ki a magyar szállásadókat!”

A téma kapcsán kollégánk, Lendvai Bianka Mörk Lászlót, a Magánszállásadók Országos Szövetségének vezetőjét kérdezte. 

Borítókép: Shutterstock 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Nagy István : meg kell védeni a gazdákat! + videó

Nagy István : meg kell védeni a gazdákat! + videó

Minden európai unióba érkező élelmiszernek és mezőgazdasági terméknek ugyanazon a termelési szabályoknak kell megfelelne. Ez alól Ukrajna sem lehet kivétel, fogalmazott Nagy István agrárminiszter Luxemburgban, az agrárminiszterek tanácsülésén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!