2024. 07. 08. Hétfő Ellák napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Kormányinfó 09:30

Gazdaság

Nagyot néztek az elemzők a német ipari termelés számain

Az elemzők által várt növekedés helyett csökkent a német ipari termelés májusban az előző havihoz képest a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteki jelentése szerint.

  • Nagyot néztek az elemzők a német ipari termelés számain

Májusban szezonális és naptári kiigazítással 2,5 százalékkal esett a német ipari termelés volumene az előző havihoz képest, az egy évvel korábbitól pedig naptári kiigazítással 6,7 százalékkal maradt el.

A piac az ipari termelés 0,2 százalékos havi növekedését várta májusra.

Áprilisban 0,1 százalékos volt a havi növekedés, éves összevetésben pedig 3,7 százalékos volt az elmaradás.

Májusban az iparban az energiaipar és az építőipar kivételével a termelés szezonális és naptári kiigazítás után 2,9 százalékkal csökkent az előző havihoz képest. A beruházási javak termelése 4 százalékkal, a köztes termékeké 2,7 százalékkal, a fogyasztási cikkek gyártása 0,2 százalékkal mérséklődött. A májusi adatokat különösen rontotta az autóipari termelés 5,2 százalékos és a "gép- és berendezésgyártás" ágazat 5,9 százalékos csökkenése.

Az iparon kívül az energiatermelés 2,6 százalékkal nőtt áprilishoz képest, míg az építőipar termelése 3,3 százalékkal csökkent.

Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hamarosan kezdődik a Kormányinfó

Hamarosan kezdődik a Kormányinfó

9:30-tól kövesse élőben a HírTV-n, a hirtv.hu-n és Facebook-oldalunkon a Kormányinfót, ahol Gulyás Gergely és Vitályos Eszter beszámolnak a legújabb kormányzati döntésekről.
A nap kérdése

A nap kérdése

Orbán Viktoron kívül lenne más politikus Európában, aki felvállal egy ilyen békemissziót?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!