2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Tisztelet a tudósoknak! - Nobel-díj-átadó 2023

Következik:

Híradó 18:30

Gazdaság

Nagy lehetőség a KKV-knak a Paks 2 beruházás

Óriási lehetőség a régió kis és középvállalkozásai számára a Paks 2 beruházás – monda az atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár Pécsett egy szakmai konferencián. Kovács Pál szerint ezek a cégek nem csak az építésnél, de utána az erőmű működtetésében illetve a dolgozók kiszolgálásában is részt tudnak vállalni.

  • Nagy lehetőség a KKV-knak a Paks 2 beruházás

A kormány elkötelezett abban, hogy a Paks 2 erőmű építésénél legalább 40 százalékban magyar cégek dolgozzanak. A régió kis és középvállalkozásai számára ez nagy lehetőség.

Nem csak az építés, de később a blokkok működtetése, a dolgozók kiszolgálása is több ezer embernek adhat munkát.A régió több városában már működnek azok az információs pontok ahol a vállalkozások érdeklődhetnek a lehetőségekről.

Kovács Pál, a Paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkára elmondta,

A szolgáltató ipar is nagyon komoly szerepet kell, hogy játsszon, és fel kell, hogy készüljön annak a 8-10 ezer embernek a befogadására, akik csúcs időszakban majd az erőműben fognak dolgozni. Gondoljuk csak abba bele, hogy ugye annak idején Paks városa is egy hatezer fős kistelepülés volt. Napjainkra az erőmű működése mellett egy 20 ezer fős településsé fejlődött. 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!