2020. augusztus 14.,
péntek, Marcell napja

Nagy lehetőség a KKV-knak a Paks 2 beruházás

Hír TV

2019. május 24., péntek 07:14

Óriási lehetőség a régió kis és középvállalkozásai számára a Paks 2 beruházás – monda az atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár Pécsett egy szakmai konferencián. Kovács Pál szerint ezek a cégek nem csak az építésnél, de utána az erőmű működtetésében illetve a dolgozók kiszolgálásában is részt tudnak vállalni.

A kormány elkötelezett abban, hogy a Paks 2 erőmű építésénél legalább 40 százalékban magyar cégek dolgozzanak. A régió kis és középvállalkozásai számára ez nagy lehetőség.

Nem csak az építés, de később a blokkok működtetése, a dolgozók kiszolgálása is több ezer embernek adhat munkát.A régió több városában már működnek azok az információs pontok ahol a vállalkozások érdeklődhetnek a lehetőségekről.

Kovács Pál, a Paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkára elmondta,

A szolgáltató ipar is nagyon komoly szerepet kell, hogy játsszon, és fel kell, hogy készüljön annak a 8-10 ezer embernek a befogadására, akik csúcs időszakban majd az erőműben fognak dolgozni. Gondoljuk csak abba bele, hogy ugye annak idején Paks városa is egy hatezer fős kistelepülés volt. Napjainkra az erőmű működése mellett egy 20 ezer fős településsé fejlődött. 

Hír TV