2022. 11. 29. Kedd Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

"...sírjuk felett száz virág..."

Következik:

Híradó 12:00

Gazdaság

Nagy lehetőség a KKV-knak a Paks 2 beruházás

Óriási lehetőség a régió kis és középvállalkozásai számára a Paks 2 beruházás – monda az atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár Pécsett egy szakmai konferencián. Kovács Pál szerint ezek a cégek nem csak az építésnél, de utána az erőmű működtetésében illetve a dolgozók kiszolgálásában is részt tudnak vállalni.

  • Nagy lehetőség a KKV-knak a Paks 2 beruházás

A kormány elkötelezett abban, hogy a Paks 2 erőmű építésénél legalább 40 százalékban magyar cégek dolgozzanak. A régió kis és középvállalkozásai számára ez nagy lehetőség.

Nem csak az építés, de később a blokkok működtetése, a dolgozók kiszolgálása is több ezer embernek adhat munkát.A régió több városában már működnek azok az információs pontok ahol a vállalkozások érdeklődhetnek a lehetőségekről.

Kovács Pál, a Paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkára elmondta,

A szolgáltató ipar is nagyon komoly szerepet kell, hogy játsszon, és fel kell, hogy készüljön annak a 8-10 ezer embernek a befogadására, akik csúcs időszakban majd az erőműben fognak dolgozni. Gondoljuk csak abba bele, hogy ugye annak idején Paks városa is egy hatezer fős kistelepülés volt. Napjainkra az erőmű működése mellett egy 20 ezer fős településsé fejlődött. 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Emelkedik január 1-jétől a nevelőszülők ellátmánya

Emelkedik január 1-jétől a nevelőszülők ellátmánya

Egy a napokban elfogadott törvénymódosításnak köszönhetően január 1-jétől mintegy 25 százalékkal emelkedik a nevelőszülők ellátmánya - jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára kedden a Bács-Kiskun megyei Helvécián.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!