2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Gazdaság

Nagy érvágás a bankoknak a devizaadósok kártalanítása

Akár 900 milliárd forintjába is kerülhet a bankszektornak a devizaadósok kártalanítása a jegybank pénzügyi rendszert elemző részlegének igazgatója szerint.

Vonnák Balázs Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta: ez az összeg valóban nagy érvágást jelent a hazai bankoknak, de egyetlen pénzintézet sem fog csődbe menni.

– Ha a bankok mellé hozzávesszük a pénzügyi vállalkozásokat is, akkor a teljes költség majdnem 900 milliárd forint, ebből 190 milliárd körül van az árfolyamrés, a többi meg a kamatemelés. Ha csak a bankokat nézzük, meg a hitelintézeteket, akkor 160 milliárd körül van az árfolyamrés, és olyan 5-600 milliárd a kamatemelés – közölte Vonnák Balázs, a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi elemzője.

Tekintse meg a teljes interjút:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - A télapó nyomában + videó

Radar - A télapó nyomában + videó

A télapó érkezése minden gyermek számára izgalmas. A december 5.-én kitett, kipucolt cipőket a Mikulás megtölti mindenféle földi jóval, de persze csak a jó gyerekek kaphatják meg a vágyott ajándékot.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Az összes magyar üzletét bezárja a Libri december 24-én. A cég ezzel akar hozzájárulni a munkatársai ünnepi kikapcsolódásához - írja a Világgazdaság.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!