2022. 12. 05. Hétfő Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Gazdaság

Műszaki hiba miatt lekapcsolták a Paksi Atomerőmű 2. blokkját

Egy gépészeti berendezés meghibásodása miatt szombaton lekapcsolták a Paksi Atomerőmű 2. blokkját. Ez a teljes paksi kapacitásnak körülbelül a negyedét jelenti. A javítás várhatóan október 31-ig fog tartani.

  • Műszaki hiba miatt lekapcsolták a Paksi Atomerőmű 2. blokkját

„Abban az esetben, ha akár egy ilyen dízelgenerátor meghibásodik, és az nem javítható 24 órán belül, akkor a blokkot le kell állítani, olyan üzemállapotba kell hozni, ahol a dízelgenerátorokra nem hárul akkora feladat, pontosabban nincs szükség erre a biztonsági funkcióra. Ugye itt most egy dízelgenerátor meghibásodott, és ezért a blokk leterhelését megkezdték tegnap délután és valamikor a nap folyamán el fogják érni a nyomásmentes állapotot” – tájékoztatott Hullán Szabolcs, az Országos Atomenergiai Hivatal főigazgató-helyettese.

Az OAH továbbra is folyamatosan felügyeli a blokk állapotát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Jótékony Mikulás

Radar - Jótékony Mikulás

Gianni és Ördög Nóra műsorvezetők, mikulásként és krampuszként lepték meg a gyerekeket az Ökomenikus Segélyszervezet miskolci intézményében.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Üzemanyaghiány lehet a kutakon

Üzemanyaghiány lehet a kutakon

Kisebb pánik alakult ki a hétvégén és ma reggel a benzinkutakon, miután elterjedt az interneten, hogy a kormány megszüntetné az üzemanyagársapkát.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!