2023. 04. 01. Szombat Hugó napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Célpont 13:05

Gazdaság

Mobilalkalmazás nevelné pénzügyi tudatosságra a diákokat

Pénzügyi tudatosságra nevelő mobilalkalmazással ismerkedhettek meg a székesfehérvári diákok. A Magyar Államkincstár rendkívüli osztályfőnöki órája egy országos programsorozat része.

  • Mobilalkalmazás nevelné pénzügyi tudatosságra a diákokat

A megyeszékhelyek középiskoláiba viszi el a Magyar Államkincstár az applikáció bemutatóját, mert a pénzügyi tudatosság még hiányzik ennél a korosztálynál.

„Nem látszik, hogy hosszú távra terveznének, vagy egyáltalán abban gondolkoznának, hogy legyen bankszámlájuk, megtakarításuk, jövőre tervezzenek, ezt valahogy meghagyják a szülőknek” – mondta Lovász Katalin, az SZC I. István Szakgimnázium igazgatója.

A kormány 2 éves programot indított a pénzügyi tudatosság fejlesztése érdekében. A Magyar Államkincstár elnökhelyettese szerint a legfontosabb pénzügyi ismereteket bele kellene építeni a Nemzeti Alaptantervbe is.

„Nagyon fontos lenne, hogyha bemegy egy bankba, és hitelt szeretne felvenni, akkor tudja, hogy mik azok a feltételek, amiket feltétlenül meg kell néznie, illetve hogyha pénzt szeretne elhelyezni valahova, akkor nagyon nehezen lehessen csak olyan konstrukcióba belerángatni, amik nem igazán kedvezőek a számára” – mutatott rá Borbély László András.

A főként fiataloknak szóló Játékincstár alkalmazást fejlesztették ki, amellyel szórakoztató formában vezet rá a pénzügyi tudatosságra.

– Van igaz-hamis, kvíz, memóriajáték, de egyre nehezedik az egész
– Milyen kérdések voltak, amik megfogtak titeket, mi volt a jellemző?
– Főleg a pénzügyi kérdések fogtak meg minket, vagy amikor el kellett dönteni, hogy mi mennyibe kerülhet, és azokat annyira nem tudtuk, de a többi az ment jól – mondta egy diák, Viszugyel Regina.

A Játékincstár a Mobilkincstár alkalmazás része, amely ingyenesen letölthető az iOS és az Android operációs rendszerrel működő telefonokra vagy tabletekre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Elhagyta a kórházat Ferenc pápa

Elhagyta a kórházat Ferenc pápa

Háromnapos kórházi kezelése után hazaengedték a kórházból Ferenc pápát. A katolikus egyházfőt légúti fertőzéssel kezelték a Gemelli-klinikán, s mivel minden lelete negatív, ma haza is engedték.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Folyamatosan erősödik Magyarország

Folyamatosan erősödik Magyarország

Továbbra is erős az érdeklődés a magyar gazdaság iránt - jelentette ki Varga Mihály azt követően, hogy több mint 160 nemzetközi befektetővel tárgyalt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!