2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Gazdaság

Mini bölcsőde épül több mint kétszázmillió forintból Kakucs községben

Mini bölcsőde épül Kakucs községben több mint kétszázmillió forint európai uniós és magyar kormányzati támogatásból – közölte a Pest vármegyei település önkormányzata.

  • Mini bölcsőde épül több mint kétszázmillió forintból Kakucs községben

A közlemény szerint a mintegy háromezer lakosú község a Széchenyi Terv Plusz Program Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) keretében a bölcsődei nevelés fejlesztésére közzétett pályázaton több mint 208 millió forintot nyert el a két csoportszobás, 14 férőhelyes mini bölcsőde építésére.

A tervek szerint a Fő utcai önkormányzati épülethez kapcsolódóan, egy 190 négyzetméteres, új építésű szárnyban működik majd a bölcsőde, ahol négy új munkahely is létrejön.

Hozzátették, hogy az új épületszárny teljes körűen akadálymentesített lesz, és a legmodernebb energetikai előírásoknak is meg fog felelni. Az új szárnyhoz új játszóudvar is tartozik majd.

Az önkormányzat közlése szerint a település érvényes építési engedéllyel rendelkezik, a kivitelezési munkák a közbeszerzési eljárás lefolytatása után kezdődhetnek majd meg.

A kép illusztráció (Shutterstock).

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kötelező lesz a kgfb a mikromobilitási eszközökre

Kötelező lesz a kgfb a mikromobilitási eszközökre

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) kell kötni július 16-tól a mikromobilitási eszközökre, ilyen például a Segway vagy elektromos roller; egyes biztosítók már megjelentek díjtarifáikkal, mások még a végleges kormányrendeletre várnak - tájékoztatta a Grantis Hungary Zrt. tanácsadó szakértője az MTI-t kedden.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Nagy István : meg kell védeni a gazdákat! + videó

Nagy István : meg kell védeni a gazdákat! + videó

Minden európai unióba érkező élelmiszernek és mezőgazdasági terméknek ugyanazon a termelési szabályoknak kell megfelelne. Ez alól Ukrajna sem lehet kivétel, fogalmazott Nagy István agrárminiszter Luxemburgban, az agrárminiszterek tanácsülésén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!