2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Gazdaság

Milliókat keresett Szigetvári az általa ellenzett beruházáson

Gyurcsány, Józsa, Szigetvári. Az Együtt–PM Szövetség társelnöke is dolgozott a paksi atomerőműnek a szocialista kormányok idején. Szigetvári Viktor a bővítés társadalmi népszerűségét mérte fel 2008-ban és 2009-ben. Az eredmény az lett, hogy akkor még az MSZP-hívek lelkesebben támogatták a beruházást, mint a Fidesz tábora. Bajnai Gordon szerint nincs szó hiteltelenségről, a Fidesz szerint viszont van.

A Magyar Nemzet birtokába került szerződés szerint Szigetvári Viktor cége 2008 augusztusában bruttó 2,7 millió forintos, majd 2009 márciusában bruttó 2,8 milliós megbízást kapott a Magyar Villamos Művektől. A feladat az volt, hogy telefonos közvélemény-kutatást készítsenek a paksi atomerőmű üzemidő-hosszabbításának és bővítésének társadalmi támogatottságáról. Szigetvári Viktor ma már a Bajnai-szövetség egyik társelnöke, aki a paksi bővítésről kötött orosz–magyar államközi szerződés ellen beszél.

„Hál’ Istennek a cégem jól működik, a piacról jól megélek, nincs szégyellnivalóm. Egy dolog a fontos ebben az ügyben, akkor lenne etikai probléma, ha én bármikor korábban a nyilvánosság előtt amellett érveltem volna, hogy rossz szerkezetben megkötött beruházásba, tízmilliárd valutáért orosz partnerekkel meg kell kötni. Akkor volna erkölcsi alap. De én soha nem érveltem a nyilvánosság előtt az atomenergia mellett vagy ellen” – vélekedett Szigetvári Viktor.

Bajnai állítja, olcsón dolgozott Szigetvári

Bajnai Gordon szerint sem vet fel hitelességi kérdést Szigetvári Viktor mostani politikai álláspontja és a paksi megbízása. „Szigetvári úr vállalkozó volt abban az időben, nem volt vele dolgom, és nem is kellett, hogy tudjam. Szigetvári úr az ország egyik legelismertebb kommunikációs szakértője, az, hogy kapott egy csekély összegű megbízást, és önök sem vitatják, hogy tényleges munkát végezett el. Hiszen idéznek önök is azokból a kutatásokból, az mutatja, hogy tisztességes munkát meglehetősen olcsón, töredékéért, amiért a Századvég végezne egy ilyen munkát” – fogalmazott Bajnai Gordon.

Nem Szigetvári Viktor az egyetlen a baloldalon, aki dolgozott az atomerőműnek vagy a tulajdonosának, a Magyar Villamos Műveknek. A kilencvenes évek második felében Gyurcsány Ferenc egyik cége propagandatevékenységet végzett az erőműnek. A szocialista Józsa István volt érdekeltsége pedig 6,6 milliárd forint megbízást kapott tíz év alatt Pakson.

„Most ez új hír, hogy Szigetvári Viktor cége is, hogy is mondjam kommunikációs stratégiát gyártott a paksi bővítésre vonatkozóan, most pedig Szigetvári Viktor az egyik leghevesebb ellenzője a paksi bővítésnek, azt gondolom, hogy a két hírt, hogyha a két információt egymás mellé rakjuk, akkor a baloldal vezetőinek teljes szavahihetetlensége rajzolódik ki ezen az ábrán” – mondta Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője.

A Szigetvári-cég által elvégzett közvélemény-kutatásból egyébként az derült ki, hogy 2008-ban a megkérdezettek csaknem kétharmada egyetértett a paksi bővítéssel. Az új blokkok építésének tervét az MSZP szavazói nagyobb arányban támogatták akkoriban, mint a Fidesz szimpatizánsai.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Üti-veri egymást a DK és a Kutyapárt a Hegyvidéken

Üti-veri egymást a DK és a Kutyapárt a Hegyvidéken

Annak ellenére, hogy a Kutyapárt megnyerte az előválasztást a Hegyvidéken, Gyurcsányék ráindítják a jelöltjüket. A Kutyapárt szerint a DK, a DK szerint a pedig Kutyapárt az akadálya annak, hogy legyőzzék a Fideszt a XII. kerületben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

A Regnum a SPAR Magyarország saját húsüzeme. A cég ilyet elsőként és egyedüliként hozott létre az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok közül. Az elmúlt két évtized során komoly fejlődésen ment keresztül a vállalat, több mint 8 milliárd forintot fordítottak fejlesztésre.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!