2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:05

Gazdaság

Mérvadó szakmai fórumot tartanak a magyar autóipari és autókereskedő szektornak

A magyarországi autóipar és -kereskedelem előtt álló kihívásokról, a trendekről és az aktuális változásokról tartanak konferenciát áprilisban Budapesten, A falnak rohanunk, vagy még el tudjuk rántani a kormányt!? címmel.

  • Mérvadó szakmai fórumot tartanak a magyar autóipari és autókereskedő szektornak

A Budapest Automotive Summit egy olyan időszakban lehet iránytű a szakma számára, amikor óriási mozgások mennek végbe az ágazatban, sorra megdöntve azokat a dogmákat, amelyek mentén az autóipar és az autókereskedelem az elmúlt évtizedekben működött. Ilyen jelenség a német autóipar gyengélkedése, a kínai autóipar európai berobbanása, vagy az Európai Unió szabályozása a belsőégésű motorok 2035-ös kitiltásáról, és ennek anomáliái - mutat rá a Budapest Automotive Summit alapítója és főszervezője, Bujáki Zsolt az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Kiemelte: most szinte minden iparági szereplő, importőr, márkakereskedő, flottakezelő helyzete bizonytalan a jövőt illetően, nem világosak a szerepek és a feladatok az online és az ügynöki értékesítés kapcsán sem. Ezért a rendezvény célja, hogy az autók értékesítésével foglalkozó közösség számára mérvadó szakmai fórum legyen, amely hasznosítható információkkal és vezetői inspirációval látja el azokat a szakembereket, akik az autókereskedelemben látják a vállalkozásuk jövőjét.

A szervezők a hazai autóipari és autókereskedelmi felsővezetőket, tulajdonosokat várják a rendezvényre.

A közleményben idézik Nagy Márton nemzetgazdasági minisztert, aki a rendezvény fővédnökeként méltatta, hogy a hazai autóipar a magyar gazdaság legfontosabb húzóágazata, és ma már olyan ökoszisztémát alkot, amelyben a keleti és a nyugati multinacionális világcégek a magyar tudásra alapozva a legmodernebb rendelkezésre álló technológiai színvonalon állítanak elő termékeket, sőt fejlesztik a legújabb eszközöket.

A szakmai fórum előadói között hazai ágazati szakértőkkel, vezető piaci szereplőkkel, véleményvezérekkel találkozhatnak a látogatók. A piac reprezentánsai kerekasztal-beszélgetéseken elemzik a hazai autókereskedelem helyzetét, bemutatják a legfrissebb használtautó-trendeket, változásokat is. Az európai autóipar kilátásait elemzi a polikrízis és az európai politika fókuszából Feledy Botond Brüsszelben élő külpolitikai elemző, a McKinsey & Company nemzetközi tanácsadó cég pedig ismerteti legfrissebb globális autóipari tanulmányát a válaszút előtt lévő szektorról.

A konferencia délutáni programjába csatlakozik az Autós Nagykoalíció szervezésében az "Év Magyar Autója 2024" díjátadója.

A Budapest Automotive Summit (BAS) autókereskedelmi konferenciát április 11-én tartják a MOL Campusban.

Forrás: MTI

Fotó: Getty Images

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!