2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Gazdaság

Mérséklődött az ingatlanok drágulása

Idén egyre gyorsuló ütemben mérséklődött az ingatlanok drágulása, helyenként még csökkentek is az árak - derül ki az OTP Ingatlanpont összesítéséből. Az OTP csoport ingatlanközvetítő társasága az adóhatóság forgalmi adatait összesítve országosan 4,2 százalékos drágulást mutatott ki az első három negyedévben. Az árak a megyék egyikében sem csökkentek.

  • Mérséklődött az ingatlanok drágulása

Egy négyzetméter átlagosan 401 ezer forintba, Budapestet nem számolva 285 ezer forintba került. A főváros átlaga 645 ezer forint.     A megyék közül már nem Győr-Moson-Sopron, hanem Pest a legdrágább 406 ezer forintos négyzetméter-átlagárral. Nógrád 110 ezer forinttal lett a legolcsóbb, és kimaradt a legnagyobb mértékben dráguló megyék közül is, noha azok mind az olcsóbbak közül kerültek ki. Békésben, Hevesben és Tolnában az áremelkedés 20 és 27 százalék közötti.     

A megyeszékhelyeknél hasonló a folyamat, a legalacsonyabb árak ugrottak meg a legjobban, bár még így is nagy a szórás. A legdrágább változatlanul Debrecen, de Székesfehérvár, Veszprém és Győr is átlépte a 400 ezer forintot. A sorrend végére ebben az összevetésben is Nógrád megye került. Hiába nőttek az árak Salgótarjánban majdnem 40 százalékkal másfél év alatt, egy négyzetméter még mindig csak 124 ezer forintba kerül.   

A fővárosban is az olcsóbb kerületek drágultak nagyobb mértékben, míg a belvárosban és az I. kerületben, bár csak kevéssel, de 2014 óta először csökkentek az ingatlanárak. A rangsort ennek ellenére 941 ezer forintos átlaggal továbbra is az V. kerület vezeti, míg a változás mértéke a XXII. kerületben a legnagyobb, majdnem 20 százalékos. A legolcsóbb továbbra is a XXIII. kerület, amely egyúttal az egyetlen, amely 2020-ban is a 400 ezer forintos határ alatt maradt - írta az OTP Ingatlanpont.  

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szánthó Miklós: Mi vagyunk a wokebusters + videó

Szánthó Miklós: Mi vagyunk a wokebusters + videó

A CPAC Hungary célja nem kisebb, minthogy megszervezzük az antiglobalista erők globális koalícióját - jelentette ki Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a Konzervatív Politikai Akció Konferencia csütörtöki nyitónapján.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Már érik a szamóca, jó termés várható

Már érik a szamóca, jó termés várható

A fűtött és fűtetlen fóliasátrakban már érik a magyar szamóca, május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) csütörtökön kiadott körképe szerint az idén kiegyensúlyozott termés várható.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!