2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Gazdaság

Megúszhatja Bige László a 11 milliárdos bírságot

A Gazdasági Versenyhivatal korábban azért szabott ki rekord összegű büntetést a baloldali oligarchához köthető Nitrogénművek Zrt.-re, mert felmerült annak a gyanúja, hogy a műtrágya király cége többekkel együtt kartellezett, amivel súlyos károkat okozott a magyar gazdáknak.

  • Megúszhatja Bige László a 11 milliárdos bírságot

A baloldali kötődésű Bige László korábban arról beszélt, hogy az ellenzéket segíti némi apróval. A milliárdos oligarchának az aprópénzt jelentő összeg ötmillió forint volt. Eközben bő egy éve kétségbeestek a gazdák, mivel a Nitrogénművek Zrt.jelentősen emelte a műtrágya árát.

A Gazdasági Versenyhivatal rekordösszegű, több mint 11 milliárd forintos büntetést szabott a cégcsoportra. A szereplők ugyanis jogsértő módon meghatározták a végfelhasználói árakat, ezzel éveken keresztül korlátozták a versenyt a hazai műtrágyapiacon.

Azonban megúszhatja a kartellezés miatt kiszabott 11 milliárdos büntetést Bige László cége - erről már a Magyar Nemzet tájékoztatott.

A cikk szerint a Fővárosi Ítélőtábla végzése alapján elhalasztották a nagy összegű bírság végrehajtását, miután Bigéék jogvédelmi kérelmet nyújtottak be. Ezt azzal indokolták, hogy ha befizetnék a teljes bírságot, azzal működésképtelenné válna a cég. A bíróság helyt adott a kérelemnek, így egyelőre nem kell fizetniük. A bíróság abban nem foglalt állást, hogy kereset megalapozott-e. Ezt a kartellezés miatt indított közigazgatási per ítéletében fogják kihirdetni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint van értelme a békéről tárgyalni Oroszország részvétele nélkül?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!