2024. 07. 06. Szombat Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Ottó 19:30

Gazdaság

Megújult az egyik budapesti kardiológiai intézet

630 millió forintból újult meg az egyik budapesti kardiológiai intézet. A felújítás során szigetelték az épületet, kicserélték a nyílászárókat és felújították a világítótesteket is. A beruházásra 4 évig pályázott az intézet, a felújítással pedig 10 hónap alatt végeztek. Ofner Péter, az intézet főigazgatója szerint a felújítással jelentős összegeket tudnak megspórolni.

Magyarországon elsőként a Hír TV stábja közvetíthetett gyermek-szívtranszplantációról. A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben azóta már 30 sikeres beavatkozást hajtottak végre. Veleszületett szívhibát műtét nélkül a világon negyedikként is itt kezeltek. „Ez egy rendkívül fontos irány, amelyben például gyerekek esetében műtét nélkül tudunk bizonyos veleszületett szívhibákat gyógyítani és felnőtteknél is szerzett betegségben vagy felnőtt korban diagnosztizált, veleszületett problémákban ezek az eljárások műtétet kiváltó, műtétet helyettesítő eljárások” – mondta a főigazgató.


Sok más kórházhoz hasonlóan ez az intézet is adósságokkal küzd, az állam itt még nem vállalta át a tartozást. A főigazgató szerint azonban jó irányba haladnak a tárgyalások. Ofner Péter azt mondta, a kiadások jelentős részét képezték a közművek, mivel az energetikai beruházások elmaradtak. Az intézet 630 millió forintnyi uniós és állami támogatásból újulhatott meg. „Elkészült az intézet külső homlokzatának hőszigetelése, a nyílászárók teljes cseréje, a tetőszerek szigetelése, a világítótestek felújítása, az a komplex energetikai felújítás, amely oly nagymértékben szükséges volt ebben a házban” – tette hozzá.

Az egészségügyi helyettes államtitkár szerint a közép-magyarországi régió nehezebben tud pályázni, mivel a központi területekre kevesebb pályázati forrás jut. „A most megvalósult fejlesztés része annak a 300 milliárd forintos fejlesztésnek, amelyből az ország egészségügyi infrastruktúrája megújul. Sajnos csak részben, de mégis megújul. Azért is kiemelt jelentőségű ez a mostani átadás, mert pont Budapesten, a központi régióban minimális azon elérhető uniós forrásoknak a száma és mértéke, amiből érdemi változásokat lehet elérni” – nyilatkozta Beneda Attila egészségügyi helyettes államtitkár.

Az intézet főigazgatója hozzátette: a következő uniós ciklusban is fognak pályázni, akkor belső felújítást szeretnének végrehajtani.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szörnyű tragédia történt Ukrajnában

Szörnyű tragédia történt Ukrajnában

Kisbusszal ütközött össze szombaton egy benzinszállító kamion Ukrajna északnyugati részén, a balesetben 14 ember életét vesztette, köztük egy hatéves kisgyerek - közölte Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kiemelten támogatja az agrártárca az őshonos fajták megőrzését

Kiemelten támogatja az agrártárca az őshonos fajták megőrzését

Nagy energiát és jelentős forrást biztosít az Agrárminisztérium az őshonos fajták, például a szürkemarhák állományának megőrzésére és fejlesztésére - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára szombaton, az Agrohof Kft. által szervezett hagyományteremtő Gulyahajtás megnyitóján, Tiszaugon, a szaktárca MTI-hez eljuttatott közleménye szerint.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!