2024. 06. 26. Szerda János, Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Gazdaság

Megnyílt a Primark első magyarországi üzlete + videó

A fast fashion cég budapesti boltjának hivatalos megnyitója a helyszínen készült videók alapján inkább egy fesztiválra hasonlít mint egy üzlet debütálása.

  • Megnyílt a Primark első magyarországi üzlete + videó

Kíváncsi vagyok az üzletre, vártam már nagyon, na de könyörgőm, már itt öli egymást a nagyérdemű egy részere (...)

 – fogalmazott az egyik részt vevő egy nyilvános Facebook-csoportban. „Jézusom, előre félek mi lesz” – írta egy másik felhasználó. „Tolongás maximum az üzleten kívül várható. Biztonságtechnikai okokból bent korlátozva lesz a vásárlók létszáma” – írta meg az egyik érdeklődő. A kommentfolyamban volt egy olyan ironikus bejegyzés is, amelyben a kommntelő azt írta, hogy „ha kell akár verekszik is”.

A videók tanúsága szerint a nyitásra ugrásszerűen megnőtt a sorban állok száma, a bolt elé egy hosszú kordont húztak ki, amelyet szinte végig az első emeleten ki kellett feszíteni. A videó alapján, ahogy végeznek a vásárlással, engedik be csoportosan a következőket az üzletbe.

 

Többen babakocsival, kisgyerekkel, kutyával álltak sorba, az élő videóban megjegyezték, hogy a Primark a promóciós csokoládé helyett inkább vizet osztogasson az emberek között, mert egy óra alatt szinte elfogyott a levegő a plázában.

Maciej Podwojski, a Primark közép-kelet-európai vezetője korábban elmondta, hogy a környező országokból is természetesen számítanak vásárlókra, de elsősorban a magyarországi fogyasztókra koncentrálnak. Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy a

 budapesti üzlet 3100 négyzetméterét foglal magába, és 8 millió euróból (több mint 3 milliárd forint) valósult meg,  a magyarországi beruházással 180 munkahelyet hoztak létre.

A teljes cikket a VG.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Akkor ma este hajrá, Törökország és hajrá, Portugália!

Akkor ma este hajrá, Törökország és hajrá, Portugália!

Ma folytatódik a labdarúgó-Európa-bajnokság és eldől a magyar labdarúgó-válogatott sorsa. Marco Rossi szövetségi kapitány csapata akkor biztosan továbbjutjut a legjobb 16 közé, ha Törökország nem kap ki Csehországtól, valamint Grúzia sem nyer Portugália ellen.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kötelező lesz a kgfb a mikromobilitási eszközökre

Kötelező lesz a kgfb a mikromobilitási eszközökre

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) kell kötni július 16-tól a mikromobilitási eszközökre, ilyen például a Segway vagy elektromos roller; egyes biztosítók már megjelentek díjtarifáikkal, mások még a végleges kormányrendeletre várnak - tájékoztatta a Grantis Hungary Zrt. tanácsadó szakértője az MTI-t kedden.
Nagy István : meg kell védeni a gazdákat! + videó

Nagy István : meg kell védeni a gazdákat! + videó

Minden európai unióba érkező élelmiszernek és mezőgazdasági terméknek ugyanazon a termelési szabályoknak kell megfelelne. Ez alól Ukrajna sem lehet kivétel, fogalmazott Nagy István agrárminiszter Luxemburgban, az agrárminiszterek tanácsülésén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!