2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Gazdaság

Megindult az akcióvadász- és csereroham a plázákban

Idehaza ismét óriási tömeg volt a legtöbb bevásárlóközpontban. Sokan ugyanis már szombaton megpróbálták visszacserélni a karácsonyi ajándékot, a legtöbben azonban az akciók miatt mentek. Az üzletek karácsony után akár 70-80 százalékos kedvezményt is kínálnak. Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy a garancia minden termékre, így az akciós árukra is vonatkozik.

Akciók, kedvezmények és leárazások. Ezekkel a hívószavakkal csalogatják a vásárlókat az üzletek. Van, ahol 80 százalék árengedményt is adnak. „Nem véletlen a nagy tömeg az áruházakban ilyenkor, hiszen való igaz, vannak akik vásárlási utalványukat váltják be ilyenkor, és vannak olyanok, akik esetleg pénzt kaptak ajándékba, és elköltik, és természetesen vannak az akcióvadászok, akik ilyenkor próbálják megvenni azt, amit az ünnepek előtt kinéztek” – magyarázta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

A Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének főtitkára szerint egyre többen halasztják a karácsonyi ajándékok megvásárlását is az akciók idejére. „Nagyon elterjedt a vásárlási utalványoknak az értékesítése. Egyrészt az egyes üzletláncok is értékesítenek ilyen vásárlási utalványokat. Illetve magának a bevásárlóközpontnak is van ilyen vásárlási utalványa, amit az adott bevásárlóközpontban lévő üzletekben lehet levásárolni. Ezek nagyon népszerűek lettek az elmúlt években, valószínűleg annak is köszönhetően, hogy többen kivárnak ezekre az akciós időszakokra” – mondta Balatoni Judit.

Az ünnepek utáni első nyitvatartási napon nemcsak az akciók startoltak, hanem megindult a visszáruk hulláma is. Ha az ajándékba kapott termék hibás, a kereskedő köteles cserélni. Ha azonban a termék mérete vagy színe nem megfelelő, akkor az üzlet jóindulatán múlik, hogy kicseréli-e. „A kereskedőnek csak akkor van kicserélési, kijavítási vagy vételár-visszaadási kötelezettsége, hogyha hibás a termék, amit a fogyasztó visszavisz. Ennek ellenére főleg karácsony környékén, karácsony előtt rengeteg ilyen vállalást lehetett hallani az üzletek részéről, hogy persze, nyugodtan hozza vissza a két ünnep között. Akciós termékek esetén ugyanúgy van szavatossági, illetve jótállási kötelezettsége a kereskedőnek, illetve a garancia ugyanúgy él a termékekre” – emelte ki Kispál Edit, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének szóvivője.

A számlát azonban minden esetben kéri a kereskedő, mivel cserére csak blokk ellenében van lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

A Regnum a SPAR Magyarország saját húsüzeme. A cég ilyet elsőként és egyedüliként hozott létre az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok közül. Az elmúlt két évtized során komoly fejlődésen ment keresztül a vállalat, több mint 8 milliárd forintot fordítottak fejlesztésre.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!