2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Gazdaság

Mától lehet nyilatkozni az ingyenes készpénzfelvételről

Bár vasárnaptól lehet igényelni az ingyenes készpénzfelvételt, több bank még nem tette közzé az erre szolgáló nyilatkozatot. Havonta 150 ezer forint felvétele lesz díjmentes februártól.

Egy készpénzfelvétel most 520 forintba kerül. Februártól azonban havi kettő – összesen 150 ezer forintig – ingyenes lesz. Az ügyfelek december elsejétől nyilatkozhatnak a bankoknál, hogy melyik számlánál veszik igénybe a lehetőséget. A törvény szerint ezt az internetbankon keresztül is biztosítaniuk kell a pénzintézeteknek. Több kereskedelmi banknál azonban ez a funkció még nem elérhető. A bankszövetség szerint a bankok mindent megtettek, de kevés volt az idő a felkészülésre.

A Hír Televízió információi szerint a kereskedelmi bankok már eddig is több ATM-et megszüntettek, a szakértő szerint azonban ez nem lesz gyakorlat. A Fidesz szóvivője szerint a nyilatkozattételt nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni. Akik január 20-ig nem nyilatkoznak, azok sem esnek el a lehetőségtől, csak később lesznek rá jogosultak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

A Regnum a SPAR Magyarország saját húsüzeme. A cég ilyet elsőként és egyedüliként hozott létre az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok közül. Az elmúlt két évtized során komoly fejlődésen ment keresztül a vállalat, több mint 8 milliárd forintot fordítottak fejlesztésre.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!