2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Mátyás utolsó éjszakája 03:00

Gazdaság

Markolóval vágták el a vízvezetéket, mert nem fizettek

Markolóval vágták el a vízvezetéket a miskolci Lyukóbányán azok előtt, akik nem fizettek a szolgáltatásért. A külterületen egy kertszövetkezet felel a vízért, és több mint 2 millió forintos tartozást halmoztak fel. Ezért döntött a szövetkezet elnöke a drasztikus beavatkozásról, segítségül pedig nem a rendőrséget, hanem a helyi Jobbikot hívta.

Egy órát gyalogolnak a legközelebbi kútig Enyediék, hogy főzni és mosni tudjanak. Náluk is elvágták a vezetéket. Nincs víz Csókáéknél sem, náluk az áramot is kikapcsolták. A nő hat gyermeket nevel.


Egy amatőr felvétel készült arról, amikor markolóval átvágták a nemfizetők előtt a vízvezetéket. A szolgáltató Kohász Kertszövetkezet elnöke nem a rendőrséget, hanem a miskolci Jobbikot hívta segítségül. A miskolci Jobbik elnöke azt mondta: jelenlétüket figyelemfelhívásnak szánták.

Külterületen a víz nem számít kötelező közszolgáltatásnak. Akkor lehet újra folyóvíz a telkeken, ha a nemfizetők tartozásaikat kiegyenlítik. Újra be kell fizetniük a szövetkezeti tagság díját is, ami százezer forint.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

A Regnum a SPAR Magyarország saját húsüzeme. A cég ilyet elsőként és egyedüliként hozott létre az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok közül. Az elmúlt két évtized során komoly fejlődésen ment keresztül a vállalat, több mint 8 milliárd forintot fordítottak fejlesztésre.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!