2023. 02. 07. Kedd Tódor, Rómeó napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Gazdaság

Márciustól drágul a taxizás a fővárosban

Márciustól drágul a taxizás a fővárosban- erről döntött ma a Fővárosi Közgyűlés.

  • Márciustól drágul a taxizás a fővárosban

A módosított taxirendelet szerint március 6-tól a tarifák 10 százalékkal emelkednek. Az alapdíj ezentúl 1100 forintra, a kilométerdíj 440-re, a percdíj pedig 110 forintra emelkedik. Az intézkedés oka, hogy az ársapka kivezetése miatt megugrottak a taxitársaságok költségei.

- Jelen pillanatban egy átlagos taxis 135 ezer forinttal többet költ üzemanyagra, mint az előző időszakban az ársapka előtt. Erről az áremelésről van szó ezt kérjük, hogy Önök kompenzálják és az egyéb inflációval összefüggő költségekről még nem is beszéltünk - mondta Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Napindító - Minden várakozást felülmúltak a turizmus 2022. évi eredményei

Napindító - Minden várakozást felülmúltak a turizmus 2022. évi eredményei

Minden várakozást felülmúlt 2022-ben a magyar turizmus teljesítménye; az ágazat továbbra is emelkedő pályán mozog, így a szektor teljesítménye idén meghaladhatja a 2019-es rekordévben elért eredményeket. A HírTV stúdiójában Jakab Zsófia, az MTÜ marketing és kommunikációs vezérigazgató-helyettese.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!