2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Gazdaság

Márciustól drágul a taxizás a fővárosban

Márciustól drágul a taxizás a fővárosban- erről döntött ma a Fővárosi Közgyűlés.

  • Márciustól drágul a taxizás a fővárosban

A módosított taxirendelet szerint március 6-tól a tarifák 10 százalékkal emelkednek. Az alapdíj ezentúl 1100 forintra, a kilométerdíj 440-re, a percdíj pedig 110 forintra emelkedik. Az intézkedés oka, hogy az ársapka kivezetése miatt megugrottak a taxitársaságok költségei.

- Jelen pillanatban egy átlagos taxis 135 ezer forinttal többet költ üzemanyagra, mint az előző időszakban az ársapka előtt. Erről az áremelésről van szó ezt kérjük, hogy Önök kompenzálják és az egyéb inflációval összefüggő költségekről még nem is beszéltünk - mondta Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szánthó Miklós: a békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

Szánthó Miklós: a békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) célja, hogy összehozza a békepárti és szuverenista erőket, mert ezek osztják a nyugat igazi civilizációs értékeit, az Isten-haza-család hármas egységét - mondta az eseményt szervező Alapjogokért Központ főigazgatója szerdán Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!