2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Gazdaság

Márciusban is nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Márciusban 4,9 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi üzletek forgalma az egy évvel korábbihoz mérve, naptárhatástól megtisztítva - főként a húsvéthatás miatt - 5,9 százalékos volt a növekedés - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

  •  Márciusban is nőtt a kiskereskedelmi forgalom

 Az első negyedévben a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene 6,5 százalékkal haladta meg a múlt év azonos időszakáét.

Idén márciusban a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben és az üzemanyag-kiskereskedelemben egyaránt 14,3 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. Az iparcikk jellegű vegyesboltokban 17,5 százalékkal nőtt a forgalom, a bútor és műszaki cikk üzletekben 18,1 százalékkal, textil, ruházat és cipő üzletekben 14,4 százalékos volt a növekedés, a számítástechnikai cikkekből 10,5 százalékkal több fogyott.

Tavaly április óta először csökkent a gyógyszertárak forgalma, szerény 0,4 százalékkal és az illatszerkereslet 1,3 százalékos növekedése 2016 augusztusa óta nem volt ilyen alacsony. A csomagküldő és internetes szolgálatok forgalmának 34,9 százalékos növekedése egy éve a legmagasabb növekedés, és lábra kaptak a használtcikk eladások, a 12,9 százalékos növekedés, tavaly május óta a legélénkebb.

Az élelmiszerforgalom 1,0 százalékos márciusi növekedése 2017 áprilisa óta a legalacsonyabb volt márciusban. Az üzemanyag fogyasztás 14,3 százalékos növekedése rekordnak számít, és annak ellenére következett be, hogy éves összevetésben idén először emelkedtek az árak, mégpedig 3,7 százalékkal, de a havi drágulás ennél is nagyobb, 4,2 százalékos volt.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!